Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προαναγγέλθηκαν μαζικές απολύσεις!

"Ενισχυμένη δέσμη μέτρων, για τους απολυμένους", εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας

Εμμεση προαναγγελία μαζικών απολύσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,έκανε χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Σκουλαρίκης, δηλώνοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μεγάλο και ενισχυμένο "πακέτο" συνοδευτικών μέτρων της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Οπως επισήμανε ο υπουργός, στα πλαίσια της διυπουργικής επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα εκπονείται δέσμη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που θα προκύψει με τους απολυμένους του Ναυπηγείου. Οπως φαίνεται, πρόκειται κυρίως για προγράμματα επιδότησης ανέργων ή επανακατάρτισης, αν και ο υπουργός αρνήθηκε να επεκταθεί στο θέμα. Δεν έδωσε απάντηση ούτε όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προωθεί μέτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Ομως προσδιόρισε ότι το "πακέτο" μέτρων θα είναι ιδιαίτερα ευρύ, αφού η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να κάνει "αίτηση για ειδική χρηματοδότηση, για όσα μας υποχρεώνει να κάνουμε η Ευρωπαϊκή Ενωση".

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι τα εν λόγω μέτρα οφείλονται στην... ευαισθησία που έδειξε ο πρωθυπουργός, του οποίου πρωτοβουλία είναι η σύσταση της διυπουργικής επιτροπής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ