Ευρεία σύσκεψη με αφορμή τα προχτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας συγκάλεσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Μετά τα προχτεσινά επεισόδια που δημιούργησαν το ανάλογο κλίμα, η ηγεσία του υπουργείου άρπαξε για άλλη μια φορά την ευκαιρία για να προωθήσει την ένταση της αστυνόμευσης, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και την πρόσληψη και άλλων αστυνομικών.
Ο υπουργός φέρεται να εμφανίστηκε "δυσαρεστημένος από τη στάση της Αστυνομίας" και ότι ζήτησε "εξηγήσεις από τους επικεφαλής των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών", καλώντας τους να πάρουν μέτρα "για την αντιμετώπιση των ταραχοποιών". Η είδηση βέβαια ακούγεται παράξενα, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι οι γνωστοί - "άγνωστοι", αν δεν υποκινούνται, τουλάχιστον δρουν με την ανοχή της αστυνομίας.
Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί υποστήριξαν ότι οι ταραξίες υποκινούνται από το χώρο των "αναρχικών" και ότι είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν μονομερώς από την Αστυνομία. Εθεσαν έτσι το θέμα της "απαραίτητης συνδρομής των δικαστικών και των πανεπιστημιακών αρχών", γιατί, όπως είπαν, "έχει αποδειχτεί ότι στα μεν δικαστήρια τυγχάνουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, στα δε εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκουν καταφύγιο πριν ή μετά τους βανδαλισμούς που προκαλούν". Οσο για την ένδεια των απαραίτητων πληροφοριών "που πρέπει να έχει η Ασφάλεια" για να αντιμετωπιστούν οι "ταραξίες", οι αρμόδιοι έθεσαν θέμα έλλειψης αστυνομικής δύναμης και δυσλειτουργίας των παραρτημάτων Ασφαλείας.
Στην Ασφάλεια ανατέθηκε η καταγραφή του χώρου των αναρχικών και όλων εκείνων που κινούν τις υποψίες της Αστυνομίας για πιθανή εμπλοκή τους σε επεισόδια. Τέτοιες εντολές βέβαια έχουν δοθεί και κατά το παρελθόν, αλλά τα επεισόδια δεν εκλείπουν. Για να δικαιώνεται έτσι η άποψη ότι οι υπαίτιοι καλύπτονται σκοπίμως. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από τις πληροφορίες που φέρουν την Αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια προχτές το απόγευμα κατά την αποχώρηση, από την πίσω πόρτα, όσων είχαν κλειστεί στη Νομική.