Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Απαγορεύεται"!

Οτιδήποτε εγκυμονεί κινδύνους για τον εργαζόμενο, τον απλό πολίτη, πρέπει να αποκρύπτεται και μάλιστα εν τη γενέσει του. Το δόγμα είναι απόλυτο και εφαρμόζεται κατά γράμμα. Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι στον τομέα της υγιεινής που απειλούν τους εργαζόμενους - όπως αποκάλυψε ο "Ρ" - στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και όπου με εγκύκλιο της διοίκησης των ΕΛΤΑ απαγορεύεται στους υπαλλήλους να μιλούν. Το ίδιο καθεστώς επιβάλλουν και οι διοικούντες την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το ίδιο οι ιθύνοντες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Καθεστώς τρομοκρατίας επιχειρεί να επιβάλει και η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών. Εκεί, που συχνά πυκνά τα νέα λεωφορεία δεν υπακούουν στο πάτημα του φρένου, πράγμα που κάθε άλλο παρά είναι αστείο, αλλά η διοίκηση του ΟΑΣΑ πιστεύει πως δίνοντας μετάθεση στους μάρτυρες - οδηγούς, θα κλείσει τα στόματα. Τι θα έχει να πει, άραγε, όταν συμβεί το"αναμενόμενο";

Τα κρούσματα αυταρχισμού και απαγόρευσης φαίνεται τον τελευταίο καιρό να πληθαίνουν. Ισως να φταίει η απουσία τέτοιων αντιδράσεων, που να κάνουν τους"από πάνω", να νιώθουν στο σβέρκο τους "ζωντανό" το χνότο του οργανωμένου εργάτη και υπάλληλου. Επειδή, όμως, με ζητήματα που απειλούν τους εργαζόμενους δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς, όσοι κινδυνεύουν, καλούνται να "μιλήσουν" ποικιλοτρόπως και έγκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ