Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Παρούσα" η Πάτρα της μακράς ανεργίας

Του Χρήστου Λιακόπουλου, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Οι εργαζόμενοι της Πάτρας έχουν και ειδικούς λόγους για να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Εργατικού Κέντρου Χ. Λιακόπουλο."Τα γενικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης, σημειώνει, εμφανίζονται στην περιοχή με μια ακόμα πιο οξυμένη μορφή, λόγω της μεγάλης ανεργίας. Οι εργασιακές σχέσεις πλήττονται ακόμα περισσότερο, γιατί η πίεση λόγω της ύπαρξης της ανεργίας στους εργαζόμενους είναι οξύτατη, από την πλευρά των εργοδοτών.

Πέρα από την πίεση στο εισοδηματικό, λόγω ακριβώς της ανέχειας στην περιοχή, από τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, από τη μη αύξηση των αφορολόγητων ορίων, οι εργαζόμενοι της Πάτρας αντιμετωπίζουν και το οξυμένο πρόβλημα της αποβιομηχάνισης που σε κοινωνικό επίπεδο μεταφράζεται σε ανεργία μακράς διάρκειας.Εχουμε, δηλαδή, ανέργους οι οποίοι δεν έχουν ελπίδα να ξαναβρούν δουλιά! Αυτοί στερούνται της οποιασδήποτε πρόνοιας.

Αυτά λοιπόν τα προβλήματα στην πόλη μας, είναι οξύτατα. Για τον εργαζόμενο της πόλης μπαίνει πια το καθήκον της μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στην κινητοποίηση, έτσι ώστε να αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η όλη διεκδικητική προσπάθεια της επόμενης χρονιάς. Θα ήθελα να ελπίζω ότι θα έχουμε μιαν άλλη πορεία από την πλευρά της πολιτείας έτσι ώστε να υπάρξει μέριμνα και να αμβλυνθούν τα προβλήματα. Ομως, δε βλέπω ορατή αυτή την προοπτική.

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να πετύχει η απεργία. Από την πλευρά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος θα γίνει ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε η απεργία να έχει επιτυχία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ