Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" στη σκληρή λιτότητα

Του Κώστα Χριστόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Στις 28 Νοέμβρη απεργούν πανελλαδικά και οι δημόσιοι υπάλληλοι, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ,αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο της κυβέρνησης, που οδηγεί σε παραπέρα μείωση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών τους.

Ο Κ. Χριστόπουλος,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζει "προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας" τον προϋπολογισμό που παρουσίασε η κυβέρνηση, ενώ ειδικά για το νέο μισθολόγιο σημειώνει πως "η πρόταση της κυβέρνησης δε συναντάται με την πρόταση της ΑΔΕΔΥ". Οπως επισημαίνει: "Με το νέο μισθολόγιο η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν παίρνει καμιά αύξηση, σε ορισμένες κατηγορίες έχουμε μείωση και των ονομαστικών μισθών, ενώ κάποιες κατηγορίες παίρνουν ελάχιστη αύξηση, που δεν καλύπτει την εισοδηματική πολιτική του '97, ενώ συνεχίζεται η επιδοματική πολιτική. Δε δεχόμαστε κανένα επίδομα, γιατί κρατάει όμηρο τον δημόσιο υπάλληλο και φυσικά δεν παίρνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών. Αίτημά μας είναι η αναβάθμιση των βασικών μισθών, αλλά και η υλοποίηση του αιτήματος για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις".

Για την προετοιμασία της απεργίας - σημειώνει - πραγματοποιούνται περιφερειακές συσκέψεις, συγκεντρώσεις σε διάφορες υπηρεσίες και συμπληρώνει πως εκτός από την απεργία στις 28 Νοέμβρη, έχει εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή για κήρυξη δεύτερης 24ωρης απεργίας στο πρώτο 15ήμερο του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ