Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας

Την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, ενόψει και της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού, "που σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα είναι ο πιο αντεργατικός και αντιλαϊκός", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Επισημαίνοντας πως η απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη, είναι - με ευθύνη της πλειοψηφίας - "χωρίς ουσιαστικά αιτήματα και κυρίως χωρίς αγωνιστικό πλαίσιο και προοπτική", τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν στην κινητοποίηση ουσιαστικό περιεχόμενο,απαιτώντας μέτρα για τη βελτίωση του εισοδήματός τους και διεκδικώντας ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης καλεί τη ΓΣΕΕ να επαναδιαπραγματευτεί την Εθνική Σύμβαση και να χαράξει αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει τις προσπάθειες της αγγλικής πολυεθνικής, που ανέλαβε το μάνατζμεντ των Ναυπηγείων, για εντατικοποίηση και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με το πρόσχημα της αύξησης της παραγωγικότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ