Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για νέο δυναμικό ξεκίνημα

Από τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Δέρματος - Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Πειραιά και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Νοέμβρη.

"Εμπρός για ένα μαζικό - δυνατό συνδικάτο",τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "διανύουμε μια περίοδο, όπου γίνεται προσπάθεια να υποβαθμίσουν τη ζωή των εργαζομένων, αφαιρώντας κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, περικόπτοντας ολοένα και περισσότερο τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση κ. ά.". "Αν δεν ενδιαφερθούμε σήμερα, τονίζεται, αύριο θα έχουμε την τύχη να αποτελούμε ένα νούμερο στη μεγάλη στρατιά των ανέργων.Η εξαθλίωση δεν είναι μονόδρομος. Προτάσεις διεξόδου υπάρχουν, αρκεί να παλέψουμε και να τις επιβάλλουμε στις κυβερνήσεις. Οπως, εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών. Μείωση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μεροκάματου. Κατάρτιση κλαδικών πολιτικών και αυστηρό έλεγχο των εισαγωγών με ταυτόχρονη προώθηση των εξαγωγών κ. ά.".

Τέλος, το συνδικάτο υπογραμμίζει πως οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα συσπείρωσης και πάλης ενάντια στα αντεργατικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ