Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
To τέλος του "1900"

Το ιστορικό και πολιτικό έπος του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι "1900",που καλύπτει την πορεία της Ιταλίας για 45 χρόνια, συνεχίζεται σήμερα, με τη μετάδοση του β μέρους της ταινίας, από το ΣΤΑΡ στις 22.30.Από τις υπόλοιπες ταινίες που προβάλλονται σήμερα, να ξεχωρίσουμε τις εξής:

"Διχασμένο κορμί".Θρίλερ του Μπράιαν ντε Πάλμα,από το οποίο δε λείπουν οι επιρροές από τις ταινίες του Χίτσκοκ. Ενας άνεργος ηθοποιός παρακολουθεί με το τηλεσκόπιό του το καθημερινό στριπ τιζ, της όμορφης και αισθησιακής γειτόνισσάς του. Κάποια στιγμή, όμως, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της και ο ίδιος θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το δολοφόνο. Το ρόλο της γυναίκας ερμηνεύει η Μέλανι Γκρίφιθ και του άνεργου ηθοποιού οΚρεγκ Γουόσον (MEGA 23.10).

"Στην άκρη του νήματος".Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Ερολ Μόρις. Ο σκηνοθέτης ανασυνθέτει μια δραματική ιστορία, που αφορά σε μια δολοφονία που διαπράχθηκε το 1976 στο Ντάλας. Η ταινία αποδεικνύει την αθωότητα του νεαρού που καταδικάστηκε για το φόνο και φανερώνει τον πραγματικό δολοφόνο (ΕΤ - 1 23.15).

"Ο πιστολέρο".Μυστηριώδες υπαρξιακό γουέστερν, που χρηματοδοτήθηκε από τον Τζακ Νίκολσον, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Ενας κυνηγός επικηρυγμένων και ο βοηθός του, μαζί με μια γυναίκα, θα βρεθούν στην έρημο. Στην παρέα θα προστεθεί και ένας πιστολέρο. Στόχος τους, η ανακάλυψη κάποιου και η εκδίκηση. Η πορεία όμως θα αποβεί μοιραία για τα πρόσωπα του έργου. Η σκηνοθεσία είναι του Μόντε Χέλμαν και, εκτός από τον Τζακ Νίκολσον, παίζουν οι Γουόρεν Οουτς και Μιλ Πέρκινς (ΕΤ - 1 01.30).

"Ο σημαδεμένος".Εξαιρετική γκαγκστερική ταινία, σκηνοθετημένη από τονΧάουαρντ Χοκς.Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία της Μαφίας την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ενας γκάγκστερ, που τον ονομάζουν "σημαδεμένο" στο Σικάγο του '30 καταφέρνει να γίνει πανίσχυρος. Παίζουν οι Πολ Μιούνι, Αν Ντβόρακ, Τζορτζ Ραφτ, Μπόρις Καρλόφ και Κάρεν Μόρλεϊ (MEGA 02.10).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ