Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Να σπάσουν τα στεγανά στην ΕΥΠ

Εναν από τους πιο ευαίσθητους χώρους του δημόσιου τομέα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΥΠ, επισκέφτηκε χτες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθηνών, Ορέστης Κολοζώφ.Μαζί με δύο ακόμα υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην ίδια εκλογική περιφέρεια - τον Δ. Βανδώρο και τον Δ. Κυπραίο - ο Ορ. Κολοζώφ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Το ενιαίο μισθολόγιο στους δημόσιους υπάλληλους, η αύξηση των κρατικών κονδυλίων ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αλλά και η πρόσληψη νέου προσωπικού σε ορισμένα τμήματα, ήταν μερικά από τα αιτήματα που έθεσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

"Το αισιόδοξο είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχετε αρχίσει να παίρνετε την υπόθεση στα χέρια σας. Εχετε ξεκινήσει κινητοποιήσεις αγωνιστικές, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά σας. Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν πρέπει να σταματήσουν ", ήταν η παρότρυνση του Ορ. Κολοζώφ. Ολοι οι υπάλληλοι του υπουργείου αναγνώριζαν πως το ΚΚΕ, την τελευταία τριετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, έμπρακτα προσπάθησε μέσα και έξω από τη Βουλή να βοηθήσει στην αλλαγή του προσανατολισμού των Σωμάτων Ασφαλείας και να συμβάλει στη μη χρησιμοποίησή τους ενάντια στους λαϊκούς αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. " Γι' αυτό μπορούμε να σας επισκεφτόμαστε και προεκλογικά ζητώντας την ψήφο σας. Γιατί εσείς ξέρετε πως και μετά τις εκλογές θα είμαστε στο πλευρό σας ", τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ.

Είναι γεγονός ότι τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και στην ΕΥΠ το μεγάλο παράπονο των εργαζομένων ήταν πως "η ελληνική αστυνομία αισθάνεται περιφρονημένη και αδικημένη. Υπάρχει μια κακή νοοτροπία - από το παρελθόν - που εμποδίζει τον κόσμο να δει πως στην αστυνομία σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα". Ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, τη στροφή τους στην αντιμετώπιση του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος και την απόδοση πλήρων συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο προσωπικό τους.Μάλιστα, όσον αφορά την ΕΥΠ, υπογράμμισε πως " το ΚΚΕ δε θέλει να σπάσει το απόρρητο των πληροφοριών αλλά τα στεγανά που συνεχίζουν να υπάρχουν στην υπηρεσία ". Οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ ζήτησαν από τον Ορ. Κολοζώφ να συζητηθεί μετά τις εκλογές η πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων να υπάγεται η Υπηρεσία σε Κοινοβουλευτικό Ελεγχο.

Οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Κώστα Μπέη,αλλά και με τον διοικητή της ΕΥΠ, Χαράλαμπο Σταυρακάκη.Και οι δύο εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ήπιο κλίμα, αφού ακόμα και οι εντάσεις και οι φανατισμοί των προηγούμενων ετών φαίνεται ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ