Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανεπίσημα παγκόσμιος ο ΠΑΟ

Οι πράσινοι κέρδισαν στο τρίτο παιχνίδι την Ολίμπια της Αργεντινής 101 - 76. Απορρίφθηκε ο Ντάκγουερθ

Παγκόσμιος από χτες ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" επικράτησαν της Ολίμπια στο τρίτο παιχνίδι με 101 - 76, κατακτώντας το διηπειρωτικό κύπελλο. Η νίκη συνδυάστηκε με μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών κατά διαστήματα, κι αυτό είναι το θετικό στην όλη υπόθεση, καθώς η διοργάνωση προς το παρόν και για τα επόμενα δύο χρόνια θα έχει άτυπο χαρακτήρα.

Ο Παναθηναϊκός ενθουσίασε στην επανάληψη με την απόδοσή του. Με τον Ντίνκινς να δίνει εντυπωσιακό ρυθμό στο παιχνίδι, παρέσυρε τους Αργεντίνους που μέχρι το 25 βρισκόταν κοντά στο σκορ (56 - 53). Στο διάστημα αυτό έδειξαν το ταλέντο τους τόσο ο Σκονοκίνι, ως αμυντικός και σκόρερ, όσο και ο Κοχ από την περιφέρεια. Το μόνο αρνητικό, ότι οι εντυπωσιακές εκλάμψεις των πρασίνων ήρθαν τη στιγμή που ο Μαλίκοβιτς είχε στον πάγκο τους Οικονόμου, Αλβέρτη και ο Παναθηναϊκός δεν είχε Ελληνα παίκτη στην πεντάδα του.

Στο Α ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να "χτυπήσει" τον αντίπαλό του από την περιφέρεια. Με 1/11 τρίποντα, κάτω από άλλες προϋποθέσεις θα είχε χάσει το παιχνίδι, αλλά η Ολίμπια χωρίς ψηλό παίκτη, δεν είχε "τα προσόντα" για κάτι καλύτερο. Με τον Αμίτσι σε μέτρια βραδιά, οι "πράσινοι" παρουσίασαν προβλήματα κοντά στο καλάθι.

"Χτυπημένος" ο Ντάκγουερθ

Το άσχημο είναι ότι ο Κέβιν Ντάκγουερθ που έφτασε προχτές στην Αθήνα, απορρίφθηκε από τον Μαλίκοβιτς και ο Παναθηναϊκός υποχρεώνεται συνεχίσει την αναζήτηση αντικαταστάτη του Βράνκοβιτς. Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Ντάκγουερθ έχει σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο κι επιπλέον βρέθηκε υπέρβαρος κατά 30 κιλά. Ο Τζον Σάλεϊ που αγωνίστηκε πέρυσι με τους Σικάγο Μπουλς, θα είναι πιθανότατα η τελευταία επιλογή του Μαλίκοβιτς, ενώ ως εναλλακτική λύση περιμένει πάντοτε ο Ντιν Γκάρετ που αγωνίστηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 8, Γεωργικόπουλος 5 (1), Κοχ 9 (1), Οικονόμου 9, Σκονοκίνι 12, Ντίνκινς 24 (2), Μαρτίνεθ 13 (1), Σκούταρις 3, Αμίτσι 18.

ΟΛΙΜΠΙΑ: Γουίλσον 6, Μοντέκια 1, Νοτσιόνι, Βικτοριάνο 14 (2), Γκουτιέρεζ, Σουλμέρτι 5 (1), Ουράνκα 2, Ράκα 26 (4), Μπούρκος, Τζάνλοου 22 (1).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ