Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΧΕΜΛΟΝ 1-0
Χλομή νίκη

Η ΑΕΚ, φάντασμα του καλού της εαυτού, κέρδισε τους μέτριους Σλοβάκους, αλλά προβλημάτισε έντονα

Το αποτέλεσμα μετράει, λένε στο ποδόσφαιρο αλλά όχι και έτσι... Ο λόγος για την ΑΕΚ που ναι μεν κέρδισε με το φτωχό 1-0 την άσημη Χέμλον, όμως το θέαμα που παρουσίασε ήταν αποκαρδιωτικό. Σκιά του καλού της εαυτού η ομάδα του Πέτρου Ραβούση προβλημάτισε με την απόδοσή της και συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις της, μετά την ισοπαλία στην Καβάλα.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ασφαλώς αμυνόταν μαζικά, η ΑΕΚ δε βρήκε σε καμία στιγμή το ρυθμό της. Στατικό ποδόσφαιρο, χωρίς αλλαγές παιχνιδιού και ουσιαστική ποιότητα στο παιχνίδι, όπως μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Κάθε παίκτης ήθελε μια μπάλα μόνος του και φυσικά το ομαδικό πνεύμα, που στηρίζεται πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο, πήγε... περίπατο.

Το ελληνικό συγκρότημα ξεκίνησε "μουδιασμένα" το ματς, χωρίς πάθος και δύναμη. Οι Σλοβάκοι με καλοστημένη άμυνα κρατούσαν μακριά τα επιθετικά ατού, Κωστή, Νικολαϊδη, που αλήθεια όμως είναι δεν είχαν τις κατάλληλες βοήθειες από το κέντρο. Ο Σαβέβσκι, που είναι ο "μοχλός", υστέρησε, με αποτέλεσμα να παρασύρει στη μετριότητα και τους συμπαίκτες του. Η ΑΕΚ είχε την τύχη να σημειώσει το μοναδικό γκολ της συνάντησης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν το... μυαλό της Χέμλον ήταν στα αποδυτήρια. Ο Σαβέβσκι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο ξεχασμένος Μπατίστα από το ύψος της μικρής περιοχής δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπούτσεκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Ενωσης ήταν κάπως καλύτερη, αφού έχασε μερικές καλές ευκαιρίες εκμεταλλευόμενη και την κόπωση των αντιπάλων της. Το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο τρίλεπτο, όπου η πίεση δεν καρποφόρησε χάρη στο δοκάρι του Κωστή και την απόκρουση του Σλοβάκου τερματοφύλακα σε κεφαλιά του Μανωλά.

Από τη "χλομή" ΑΕΚ ξεχώρισε ο δραστήριος αλλά μόνος Κετσπάγια και ο Ντανιέλ Μπατίστα που πέτυχε το πολύτιμο τέρμα. Ο τερματοφύλακας Μπούτσεκ και γενικά όλη η αμυντική γραμμή άρεσε από τη Χέμλον. Λογικά η ΑΕΚ δε θα έχει πρόβλημα στη ρεβάνς παρά το φτωχό σκορ.

Καλή η διαιτησία του Ρώσου Τσεμποταριόφ που κιτρίνισε τους Τόμοφτσικ, Μπατίστα, Κετσπάγια και Κοπιτσή.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης (78' Κοπιτσής), Κασάπης, Ντόμπος (46' Μανωλάς), Κωστένογλου, Μαλαδένης, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κωστής, Νικολαϊδης (68' Μαρτσέλο).

ΧΕΜΛΟΝ: Μπούτσεκ, Σούκενικ, Τόμοφτσικ (83' Λούκατς), Μπόλιατ, Χαντς, Σίβι, Τζούρικα, Βάλκατσουκ (60' Μάτι), Λιουμπάρσκι, Σόβιτς, Κις (60' Ντίνα).

Γιώργος ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Καρδιοχτύπησε" αλλά νίκησε(1997-10-24 00:00:00.0)
Κυριακή κοντή γιορτή(1997-05-11 00:00:00.0)
Ανοιχτοί λογαριασμοί(1997-02-13 00:00:00.0)
Πέτυχε η πρόβα - τζενεράλε(1997-01-09 00:00:00.0)
Εφτάψυχη(1996-09-27 00:00:00.0)
Κράτησε την παράδοση(1996-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ