Τη Διακομματική ο κ. Εβερτ την πρόβαλλε, ως πανάκεια, σε κάθε συνάντησή του με τους συνταξιούχους, για να το δείχνουν οι κάμερες. Την πρότεινε επίσης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής (11.11.1994) - επιστολή που κοινοποίησε προς τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων, ΠΑΣΟΚ, Πολιτική Ανοιξη και ΚΚΕ. Επανήλθε στην πρόταση της Διακομματικής στις 13.3.1995 με νέα επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Η κυβέρνηση και στις δυο περιπτώσεις αρνήθηκε.
Και οι δυο επιστολές περιμένουν ακόμα απάντηση.
Στις αρχές του 1996 άρχισε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων. Ο εισηγητής της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος, υπεραμύνθηκε των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ, με το επιχείρημα ότι το ασφαλιστικό σύστημα οδηγούνταν σε κατάρρευση και πρότεινε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λ. Αποστολίδης χαρακτήρισε αποσπασματική την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και πρότεινε να συγκροτηθεί επιτροπή για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ.
Με αυτή την "πλήρη αίσθηση ευθύνης του τεράστιου προβλήματος των συνταξιούχων" - ομιλία Εβερτ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ (27.8.1996) - ήρθε προχτές ξανά ο αρχηγός της ΝΔ να μιλήσει για τη Διακομματική, προσπαθώντας να κρύψει την άρνησή του απέναντι στα αιτήματα των συνταξιούχων. Κι αν η προεκλογική περίοδος δεν επιτρέπει στον Μ. Εβερτ να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους, υπάρχουν άλλοι, που δε "μασάνε" τα λόγια τους. "Πρέπει να υπάρξει προσήλωση στην εφαρμογή των νόμων 1902/90, 1976/91 και 2084/92 και όχι αποδόμηση, όπως έχει αρχίσει να γίνεται", (Δ. Σιούφας,"Εθνος" - 16.3.1995). Η ο Γ. Σουφλιάς που δήλωσε στις 5.6.1996 στο "Φλας": "Δεν πρέπει να γίνει επανασύνδεση, αλλά θα έπρεπε να ήταν καλύτερο αυτό το επίδομα" (σ.σ. το ΕΚΑΣ).
Ε, πού διάολο, διαφωνείτε κ. Εβερτ και Σημίτη. Μήπως στα τηλεοπτικά σποτς, με το υποκριτικό ενδιαφέρον σας για τους συνταξιούχους;