Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν την μπορεί τη "γλώσσα της αλήθειας"

Ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, αντιλαμβάνεται προφανώς πολύ καλά ότι τα μετεκλογικά, σκληρά και άγρια αντιλαϊκά του σχέδια και στόχοι έχουν λίγο - πολύ αποκαλυφθεί στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό και προκειμένου να διασκεδάσει τις σχετικές εντυπώσεις, επιχείρησε με τη συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", να υποστηρίξει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. "Οι εκλογές, είπε, δεν έχουν σκοπό τα οικονομικά μέτρα. Δεν είναι αυτό μια βαθύτερη σκέψη μας".

Στην αρχή, όμως, της ίδιας συνέντευξης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στις πρόωρες εκλογές, είπε: "Το καλό του τόπου επιβάλλει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να πάρει γρήγορα και αποτελεσματικά όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για να αντιμετωπίσει η χώρα τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ενοποίησης" (!).

Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός ποια είναι εκείνα τα μέτρα, τα οποία μάλιστα πρέπει να παρθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, αν όχι κυρίως τα μέτρα που αφορούν την οικονομία και μάλιστα μέτρα ιδιαίτερα σκληρά για τους εργαζόμενους και γενικά τα λαϊκά στρώματα;

Αυτά ακριβώς, εννοεί ο Κ. Σημίτης, αλλά δεν το λέει προεκλογικά, προς δόξαν της γλώσσας της αλήθειας, που ισχυρίζεται ότι μιλάει στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ