Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κοροϊδεύουν τους αγρότες

Το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, που είχε θεσπίσει στα χαρτιά η ΝΔ το 1992, θυμήθηκε η κυβέρνηση. Κι έτσι, βγήκε προχτές ο υπουργός Γεωργίας και με τις συνηθισμένες προεκλογικές τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε, ότι επίκειται απόφαση συγκρότησης του παραπάνω οργάνου.

Ξέχασε... όμως, να σημειώσει, ότι το Συμβούλιο αυτό - όπως ορίζεται από το νόμο 2093/92 του Χατζηγάκη - δεν έχει καμία αρμοδιότητα και η ενδεχόμενη σύστασή του, θα χρησιμεύσει μόνο ως "βιτρίνα" και μέσο εξωραϊσμού των γνωστών σε όλους αντιαγροτικών κατευθύνσεων και ντιρεκτιβών της ΕΕ.

Πάντως, πρέπει να παραδεχθούμε, πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρεί και να ενισχύει τον αποπροσανατολιστικό και ανούσιο προεκλογικό δικομματικό καυγά. Γιατί, δηλαδή, την υπουργική εξαγγελία της σύστασης του Συμβουλίου, να μην την ακολουθήσουν οι καταγγελίες της ΝΔ, που τόσα χρόνια μένει ανενεργός ο νόμος που ψήφισε; Και από κοντά, η Πολιτική Ανοιξη, το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ, να ασκήσουν ανάλογη κριτική (ιδιαίτερα ο τελευταίος, που έχει και μανία με τα διακομματικά συμβούλια και τις επιτροπές... );

Ετσι, όμως, είναι τα πράγματα. Οταν δεν έχεις ουσιαστικές διαφωνίες με το περιεχόμενο μιας πολιτικής, κάνεις... αντιπολίτευση με τις διαδικασίες της εφαρμογής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ