Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Λείπει η ειλικρινής βούληση για δίκαιη λύση

Με αφορμή την επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας δήλωσε: «Η φετινή μαύρη επέτειος όχι μόνο εξακολουθεί να βρίσκει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα να κλιμακώνεται με πρωτόγνωρο τρόπο».

Και συνέχισε ο Δ. Τσοβόλας, «οι πρόσφατες επεκτατικές κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην περιοχή των Στροβιλίων, υπό τα όμματα του ΟΗΕ και της ΕΕ, που προσποιούνται ότι δε βλέπουν, επιβεβαιώνουν την έλλειψη ειλικρινούς βούλησης της Διεθνούς Κοινότητας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού». Παράλληλα, πρόσθεσε, «διαψεύδουν τις φρούδες ελπίδες που καλλιέργησαν μετά το Ελσίνκι, η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση».

Και κατέληξε: «Ας αντιληφθούν, επιτέλους, οι πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο ότι η πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων αποθρασύνει αντί να αποκλιμακώνει την αδιαλλαξία της Τουρκίας και ενθαρρύνει τα σχέδια οριστικής διχοτόμησης, που προωθούν οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, μέσα από λύσεις Συνομοσπονδίας, συγκαλυμμένες ή μη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ