Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εμφανής η αμηχανία και η ηττοπάθεια

Αμήχανη και εμφανώς ηττοπαθής ήταν η αντίδραση του Μ. Εβερτ, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών. Ο αρχηγός της ΝΔ σε σχετικές δηλώσεις του χαρακτήρισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως "απαράδεκτη φυγή" και έφτασε στο σημείο να πει ότι οι πρόωρες εκλογές είναι επικίνδυνες για τον τόπο. Μόνο στο τέλος της δήλωσής του, ο Μ. Εβερτ κάτι ψέλλισε για "νίκη" της ΝΔ, αλλά με τον τρόπο που το είπε φάνηκε ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο ούτε ο ίδιος το πίστευε. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Ρηγίλλης είναι και το γεγονός ότι η προγραμματισμένη για χτες το πρωί συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής αναβλήθηκε λόγω του ότι "δεν είχαν επίσημα προκηρυχτεί οι εκλογές"!

Κατά τα άλλα, ο Μ. Εβερτ στη δήλωσή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν εξήγησε ουσιαστικά γιατί προχωράει σε πρόωρες εκλογές και είπε ότι έλεγε ψέματα τόσο καιρό που ισχυριζόταν ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ανέφερε ότι ο πραγματικός λόγος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι τα οικονομικά αδιέξοδα της κυβέρνησης και είπε ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση με τη συντομότατη προεκλογική περίοδο δε θέλει να ενημερωθεί ο λαός ούτε να "προετοιμαστούν τα μικρά κόμματα για τις εκλογές".

Χωρίς να μπορεί να αντιπαραθέσει κάτι που να αντιπαρέρχεται επί της ουσίας την κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τα συμφέροντα που καλύπτουν τον Κ. Σημίτη θα επιχειρήσουν να κάνουν το "μαύρο - άσπρο" και ζήτησε "πολιτισμένες" εκλογές που θα περιέχουν και τρεις αναμετρήσεις Εβερτ - Σημίτη στην τηλεόραση.

Πάντως, ενδεικτικό των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η ΝΔ είναι και το γεγονός ότι στο κόμμα συζητούν το εάν η Ν. Μπακογιάννη θα πολιτευτεί στην Ευρυτανία ή την Α Αθήνας, πράξη που ευθέως παραπέμπει στις μετεκλογικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μία ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ