Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΡΙΚ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΔΡΑΣΗ
για τα λαϊκά συμφέροντα

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δείκτης για μετεκλογικές θετικές, κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Οι εκλογές αποτελούν ένα μέτωπο δράσης, που δίνει την ευχέρεια στον ελληνικό λαό ν' ανοίξει με την ψήφο του δρόμους για θετικές εξελίξεις. Τα παραπάνω τόνισε, χτες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως οι κομμουνιστές διαφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των πρόωρων εκλογών και την προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων, των οποίων θέλει να υφαρπάξει την ψήφο, αλλά παρατήρησε ότι οι κομμουνιστές θεωρούν πως "κάθε διαδικασία που βάζει το λαό σε μια κίνηση είναι θετική".

Οι εκλογές είναι μια μάχη. "Τέτοιες μάχες - σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα - εμείς δίνουμε κάθε μέρα και πιο σκληρές". Από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα το ΚΚΕ είναι καθημερινά στη δράση. Περιοδείες, συγκεντρώσεις, διάφορες δραστηριότητες και συνεχείς αγώνες. Και η ΓΓ συμπλήρωσε: "Κάνουμε πολύ περισσότερα και έχουμε πολλά παραπάνω αποτελέσματα από τη δύναμή μας". Εμείς - είπε η Αλ. Παπαρήγα - λέμε στον ελληνικό λαό "μπες μπροστά και με την ψήφο σου άνοιξε κάποιο δρόμο". Τι είδους δρόμος θα είναι αυτός και πόσο θετικές μπορεί να είναι οι μετεκλογικές κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα έχει το ΚΚΕ. Μαζί με τη σίγουρη άνοδο του ΚΚΕ, θα εξαρτηθεί από το συνολικό αποτέλεσμα, τη διάταξη που θα έχει και το πολιτικό σκηνικό. Οι κομμουνιστές θεωρούν ότι οι εκλογές μπορούν να ωφελήσουν τον τόπο, με την προϋπόθεση να αποδυναμωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα και ταυτόχρονα να αρχίσει να οικοδομείται ο πόλος της αντίστασης, που ξεκινάει, κατ' αρχήν, σε εκλογικό πεδίο από το ποσοστό του ΚΚΕ, ευρύτερα, τους κοινωνικούς αγώνες.


ΣΕΛ.  2   -   5,    7

"Οι αντάρτες δε θα ζουν για να δουν άλλες προειδοποιήσεις από μένα", δήλωσε ως μακελάρης φονιάς ο στρατηγός Β. Τιχομίροφ, τα στρατεύματα του οποίου σφυροκοπούσαν χτες όλη μέρα το Γκρόζνι της Τσετσενίας. Ηδη, μεταξύ των θυμάτων αναφέρονται πάνω από τριάντα άμαχοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Την ίδια στιγμή εκτιμάται ότι γύρω στις 80 - 150 χιλιάδες άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Αργά χτες το βράδυ, και ενώ σήμερα στις 6 η ώρα το πρωί λήγει το τελεσίγραφο των Ρώσων για εκκένωση της πόλης, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν δήλωση του Α. Λέμπεντ, σύμφωνα με την οποία επιτεύχθηκε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός


ΣΕΛ.  9

Ουστ, ξεδιάντροποι

Δεν ντρέπονται οι άθλιοι. Δεν έχουν τσίπα πάνω τους. Για τους "πονηρούς πολιτευτές" του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των μικρών "εξαπτερύγων" τους ο λόγος, που - ενόψει των εκλογών και προς άγραν ψήφων - έχουν το θράσος να επισκέπτονται αυτές τις μέρες τα χωριά της Θεσσαλίας και να υπόσχονται ικανοποίηση των αιτημάτων της αγροτιάς. Ναι, οι άθλιοι, που, τότε το Μάρτη του '95, στη μεγαλειώδη αγροτική εξέγερση, η οποία συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, συκοφαντούσαν και έβριζαν χυδαία τους Θεσσαλούς ξωμάχους, χαρακτηρίζοντάς τους "ταραχοποιούς", "αμόρφωτους", "υποκινούμενους", "τσιφλικάδες", ακόμα και "εθνοπροδότες", τώρα τους χτυπούν "φιλικά" στην πλάτη.

Ουστ, ξεδιάντροποι. Στο δικό σας ξιπασμένο κόσμο μπορείτε να "γλείφετε εκεί που φτύνετε", αλλά στον αγνό και δοκιμασμένο κόσμο της αγροτιάς, υπάρχει μπέσα, φιλότιμο, αξιοπρέπεια. Οι αγρότες δεν ξεχνούν τις βρώμικες επιθέσεις σας εναντίον των ίδιων και του συνεπούς ταξικού κινήματός τους. Σας σιχαίνονται και μόνο από αυτοσυγκράτηση δεν παίρνουν βρεγμένες σανίδες να σας κυνηγήσουν.

Τώρα, όμως, δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Δεν αδειάζουν να παρακολουθούν τις λεκτικές περικοκλάδες σας, ν' ακούν τις ανοησίες σας. Ετοιμάζονται πυρετωδώς για να πάρουν δυναμικά και μαζικά μέρος στα νέα συλλαλητήρια που θα ξεκινήσουν στις 5 Σεπτέμβρη. Κι όποιος από σας έχει τα κότσια, ας πάει να τους συναντήσει εκεί, στα μπλόκα του αγώνα...




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ