Εκδήλωση - διαμαρτυρία φορέων, αλλά και κατοίκων της ευρύτερης - των Στύλων Ολυμπίου Διός - περιοχής για την επιχειρούμενη οικοδόμηση του αρχαιολογικού χώρου
Με τις "ευλογίες" της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Προεδρικού Διατάγματος, που εξέδωσε το 1988 το ΥΠΕΧΩΔΕ, με το οποίο επιτράπηκε η αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου και η ασύστολη οικοδόμηση στην περιοχή του Ολυμπίειου Διός,ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος επιμένει να οικοδομήσει μεγάλης κλίμακας κτιριακές εγκαταστάσεις, που θα βλάψουν και θα προσβάλουν έναν από τους σημαντικότερους, παγκοσμίως γνωστούς, αρχαιολογικούς χώρους.Αντί τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν άμεσα, χωρίς περιστροφές, την ανάκληση του ΠΔ και τι μπορεί να γίνει με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του "Εθνικού", για την αποκατάσταση των παλαιών βλαβών του αρχαιολογικού χώρου, στα πλαίσια και της σχεδιαζόμενης (για πόσο ακόμα αλήθεια;) ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αφήνουν το θέμα να "σέρνεται", με κίνδυνο να βλαφτεί ολοσχερώς ο μνημειακός χώρος.
Οπως κατήγγειλαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν προχτές το βράδυ το ΤΕΕ και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών,ο "Εθνικός" θέλει να προσθέσει στις - επίσης προσβλητικές προς το μνημείο και τον αρχαιολογικό χώρο συνολικά - υπάρχουσες εγκαταστάσεις του: Δύο κλειστά γήπεδα πάλης με εξέδρες. Ενα γήπεδο βόλεϊ - μπάσκετ. Δύο κλειστές πισίνες με εξέδρες (η μια διαστάσεων 25χ17,5 μ. και μια παιδική, διαστάσεων 7χ4 μ.). Γραφεία, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής κλπ.
Ο "Εθνικός" επιμένει στην οικοδόμηση νέων εγκαταστάσεων, αφού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αντί να ανακαλέσει το ΠΔ (ανάκληση που έχει ζητήσει ο υπουργός Πολιτισμού, όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση για την προστασία του Ολυμπίειου Διός), περιορίστηκε στο να στείλει εγγράφως στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (δύο φορές κατά το 1995) την "αντίθεσή" του για νέες εγκαταστάσεις. Και καθώς η "έγγραφη αντίθεση" του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ δεν έχει νομική ισχύ, η ΓΓ Αθλητισμού στο τέλος του 1995 προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου.Εμπόδιο στη δημοπράτηση δε στάθηκε όμως ούτε και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, το οποίο μέσω του Πολεοδομικού Γραφείου αρνείται να ανανεώσει την οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί το 1991, άδεια που δεν εγκρίθηκε ποτέ - και ορθώς - από την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Την αντίθεση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, στην επιχειρούμενη οικοδόμηση του αρχαιολογικού χώρου,εξέφρασε μεταξύ των άλλων ομιλητών στην εκδήλωση και η υπεύθυνη για το Ολυμπίειο αρχαιολόγος, Δώρα Κυριακού,όπως και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων του ΥΠΠΟ Τάσος Πορτελάνος.
Στην εκδήλωση, ομιλίες υπεράσπισης του αρχαιολογικού χώρου έκαναν επίσης οι: Στ. Ιωακειμίδης και Ρ. Κλουτσιώτη (ΤΕΕ), Ν. Αγριαντώνης και Δ. Κωνστάντιος (ICOMOS), Λ. Μελιδώνη (ΥΠΕΧΩΔΕ), Ν. Γιατράκος (αντιδήμαρχος Αθήνας), Δ. Ζήβας (καθηγητής ΕΜΠ), Δ. Αθανασούλας (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων), Τ. Χατζηνικολάου (Διεθνές Συμβούλιο για τα Μουσεία), Κ. Ρόθος (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας) και εκπρόσωποι συλλόγων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ολυμπίειου. Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, στήριξε με μουσικό πρόγραμμα η Μαρίζα Κωχ.