Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ας πάρουν τα μέτρα τους

Το 'χουμε ξαναγράψει. Η οικονομία της χώρας δεν πάει καθόλου καλά. Ακόμη χειρότερα πηγαίνουν τα οικονομικά των εκατομμυρίων μεροκαματιάρηδων, μισθοσυντήρητων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών.

Πρέπει, όμως, να το παραδεχτούμε. Υπάρχει και κάτι, που πηγαίνει καλά σ' αυτό τον τόπο. Υπάρχουν ορισμένοι, οικονομικοί μάλιστα δείκτες, που ευημερούν και αυξάνουν αλματωδώς, χάρη στις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και ολόκληρης της κυβέρνησης.

Ποιοι είναι αυτοί; Μα ποιοι άλλοι, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Industrial News & Research", οι 1.086 μεγαλύτερες βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας αποκόμισαν το 1995, ως επίσημα κέρδη, 349,7 δισεκατομμύρια δραχμές, τα οποία είναι αυξημένα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά κατά 29%.

Η αλήθεια, λοιπόν, πρέπει να λέγεται. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση των μεγαλοεπιχειρηματιών και τα καταφέρνει περίφημα. Αν οι εργαζόμενοι και ο υπόλοιπος λαός θέλει κυβέρνηση και για πάρτη του, ας πάρει τα μέτρα του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ