Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση του "Μετώπου Παιδείας"

Κάλεσμα σε όλους τους Πειραιώτες να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο "Εθνικό" και "Διεθνές Απολυτήριο", με την εφαρμογή των οποίων υλοποιείται το δόγμα "όποιος έχει χρήματα αγοράζει και μόρφωση"

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά κυβερνητικά σχέδια και μεθοδεύσεις, με αιχμή το "Εθνικό" και το "Διεθνές Απολυτήριο" καλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή όλους τους Πειραιώτες το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", υπογραμμίζοντας ότι με την προώθησή τους υλοποιείται πλήρως το δόγμα "όποιος έχει χρήματα αγοράζει και μόρφωση". Η θεσμοθέτηση ήδη του "Διεθνούς Απολυτήριου" και οι εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για το "Εθνικό Απολυτήριο", που συνοδεύονται με φιλολογίες για "εκπαιδευτική αναγέννηση" και "επανίδρυση του Λυκείου" κ.λπ. έχουν ξεσηκώσει τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση φορέων, αλλά και οργανώσεις εργαζομένων γενικότερα. Γιατί, στην πραγματικότητα, πρόκειται για το σκληρότερο σύστημα ταξικών φραγμών και κοινωνικής επιλογής της τελευταίας 20ετίας, μοχλό για την παραπέρα πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης κάθε μορφής, αλλά και καθοριστικό μηχανισμό διεύρυνσης της μορφωτικής υποβάθμισης του λαού.

Γι' αυτό και στο κάλεσμά του το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" τονίζει ότι "το "Εθνικό" και το "Διεθνές Απολυτήριο" δεν είναι εξαγγελίες που αφορούν στενά το εξεταστικό, αλλά έχουν ευρύτερες και βαθύτερες επιπτώσεις και επιδιώξεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Εντάσσονται στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΟΟΣΑ, που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση και το ξεθεμελίωμα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος". Και συμπληρώνει ότι "κανένα εξεταστικό σύστημα, παρά τις διακηρύξεις, δεν έλυσε και ούτε μπορεί να λύσει τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της παιδείας, χωρίς να ληφθούν πρώτα μέτρα που αφορούν τη δομή, τη λειτουργία και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης".

Το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" καλεί όλους τους Πειραιώτες να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, δημόσια παιδεία για όλους τους νέους χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, ενιαίο τύπο Λυκείου και ένταξη της επαγγελματικής κατάρτισης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, κάλυψη των σχολείων με υλικοτεχνική υποδομή, πρωινή βάρδια σε όλα τα σχολεία, σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ