Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγώνας για πάγια αιτήματα

Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ανέργων, που εργάστηκαν πέρσι στα αρχαιολογικά έργα της Θεσσαλονίκης,ζητά η Ενωση Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ Β. Ελλάδας,η οποία καταγγέλλει την Αρχαιολογική Υπηρεσία για επιλεκτικούς αποκλεισμούς και διώξεις εργαζομένων, λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Τα έργα έχουν ήδη καθυστερήσει σημαντικά και δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν άνεργοι. Στη γενική συνέλευση, που έγινε με τη συμμετοχή 300 περίπου εργαζομένων, αποφασίστηκε να προχωρήσει η Ενωση σε αγωνιστικές διεκδικήσεις,με στόχο την επαναπρόσληψη όλων των ανέργων και την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του κλάδου, όπως: Υπογραφή ΣΣΕ,με βασικό μισθό 165.000.Αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό.Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των αρχαιολογικών έργων.Κατάργηση του απαράδεκτου και εκβιαστικού θεσμού της έκτακτης απασχόλησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με βάση τις πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας.

"Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη ΓΣ δείχνει πως υπάρχει η αποφασιστικότητα να παλέψουμε αγωνιστικά για τα προβλήματα και να απαντήσουμε στις περικοπές και στις απολύσεις που επιβάλλει το ΥΠΠΟ", είπε στο "Ρ" ο Νίκος Χριστάνης,μέλος της διοίκησης της Ενωσης και υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι οι εκτιμήσεις της ΕΣΑΚ έχουν επιβεβαιωθεί και όλοι έχουν, πλέον, συνειδητοποιήσει πως μόνο με αγώνες ανατρέπεται η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ