Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Δεν πήρε άδεια "τυχερό" παιχνίδι

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο σχόλιο του "Ρ" της 22 Ιούνη σχετικά με τον τρόπο χαρακτηρισμού των ηλεκτρονικών παιγνιδιών σε "τυχερά", "μεικτά" ή "τεχνικά".

Με την ανακοίνωσή του το υπουργείο παραδέχεται ότι δόθηκε άδεια κυκλοφορίας μόνο σε ένα από τα 30 παιγνίδια που εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου γνωμοδοτικού συμβουλίου παιγνίων. Το παιγνίδι αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση χαρακτηρίστηκε τεχνικό, "καθόσον διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για καθαρά ψυχαγωγικό παιγνίδι, που σκοπό έχει τη διασκέδαση του παίκτη, στηριζόμενο αποκλειστικά στις ικανότητες και στις επιδεξιότητές του και όχι στην τύχη και δεν έχει καμιά ομοιότητα ή σχέση με τα τυχερά ηλεκτρονικά παιγνίδια (κουλοχέρηδες, φρουτάκια κλπ.)".

Δεν απαντά όμως το υπουργείο στο ερώτημα γιατί η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία, όπως παρατηρούσαμε στο συγκεκριμένο σχόλιο. Για ποιο λόγο δηλαδή οι δύο υπαρχηγοί της Αστυνομίας, οι αντιστράτηγοι Σκίτσας και Καρακωντίνος μειοψήφησαν; Είναι δυνατόν να κρίνεται σε ψηφοφορία αν ένα παιγνίδι είναι τυχερό ή όχι; Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της επιτροπής, δεν ήταν ο υπαρχηγός Ι. Καρακωντίνος, όπως εκ παραδρομής γράψαμε, αλλά ο κατά το νόμο νομικός σύμβουλος του κράτους, που υπηρετεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ