Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με εισαγγελέα οι έρευνες των "οικονομικών Ράμπο"

Μόνο με την παρουσία εισαγγελέα και εφόσον υπάρχουν στοιχεία και βάσιμες υπόνοιες για την τέλεση οικονομικών παραβάσεων, μπορούν οι "οικονομικοί Ράμπο" από το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος να προβαίνουν σε έρευνες προσώπων και κατοικιών. Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επεξεργαζόμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

Το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος έχει δημιουργηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με το υπ' αριθμό 288/96 πρακτικό του αναφέρει ότι για να είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα οι διατάξεις του νόμου 2348/96, που αφορούν έρευνες κατοικιών, πρέπει να υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Τέλος, το ΣτΕ έκρινε ότι οι διατάξεις του άρθρου 4 του επίμαχου νόμου 2348/96 που προβλέπει συλλήψεις και ανακρίσεις προσώπων, αλλά και έρευνες καταστημάτων και κατοικιών είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και μπορούν να υλοποιούνται τέτοιες ενέργειες εφόσον είναι αναγκαίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ