Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 3-1
Η εκδίκηση των "τρικολόρ"

Η ομάδα του Εμέ Ζακέ με ασφυκτικό πρέσινγκ έστειλε πρόωρα την παρέα του Στόιτσκοφ στην πατρίδα τους

Η εκδίκηση είναι πιάτο που σερβίρεται κρύο και όπως φαίνεται αυτό το γνωρίζουν καλά οι Γάλλοι. Στα προκριματικά του Μουντιάλ 94 οι Βούλγαροι με γκολ στο 90 τους κέρδισαν μέσα στο "Παρκ Ντε Πρενς" και τους απέκλεισαν. Οι"Τρικολόρ" ορκίστηκαν ανταπόδοση και κράτησαν την υπόσχεσή τους. Πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Βούλγαρους.

Τους κέρδισαν με 3-1 και τους έστειλαν πρόωρα "σπίτι", αφού την ίδια ώρα η Ισπανία επικρατούσε της Ρουμανίας, κατακτώντας έτσι την προνομιούχο δεύτερη θέση. Μάλιστα το τρίτο γκολ που αποτέλεσε την "ταφόπλακα" στις ελπίδες των Βουλγάρων για ισοφάριση το πέτυχαν στην εκπνοή του παιχνιδιού.Η νίκη των "Πετεινών" είναι απόλυτα δίκαιη. Κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα παρουσιάζοντας ένα μαχητικό και οργανωμένο σύνολο σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους. Οι γείτονές μας μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και στο 11 έχασαν κλασική ευκαιρία. Ο Λέτσκοφ έκανε σέντρα αλλά ο Πένεφ που ήταν μόνος του στη γωνία της μικρής περιοχής σούταρε απελπιστικά άουτ.

Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τους Γάλλους που ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Στο 14 απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Τζοργκαέφ έδιωξε πολύ ωραία ο Μιχαϊλοφ. Ομως έξι λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο παίχτης της Π. Σ. Ζερμέν εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπλαν ανενόχλητος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι Γάλλοι συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες ως το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να τις αξιοποιήσουν.

Στην επανάληψη έδωσαν χώρο στους Βούλγαρους στηριζόμενοι στις γρήγορες αντεπιθέσεις τους. Πάντως τα τέρματά τους διπλασιάστηκαν με αυτογκόλ του Πένεφ στο 68. Οι Βαλκάνιοι χωρίς να ανεβάσουν την απόδοσή τους ξαναμπήκαν στο παιχνίδι δώδεκα λεπτά αργότερα, με έξοχο χτύπημα φάουλ από τον Στόιτσκοφ. Δεν κατάφεραν όμως τίποτα άλλο. Οι "Πετεινοί" αφού έχασαν κάποιες ακόμα ευκαιρίες ολοκλήρωσαν το θρίαμβό τους με πλασέ του Λοκό, που ελέγχεται ως οφ σάιντ.

Η Γαλλία υπερίσχυσε σε όλους τους τομείς. Οι παίχτες της είχαν θέληση, μυαλό, φυσική κατάσταση. Ηξεραν τι ήθελαν και πώς θα το πάρουν. Αντίθετα η Βουλγαρία ήταν "για κλάματα". Ασύνδετη, νωθρή με απαράδεκτη άμυνα. Ιδιαίτερα η δεξιά της πλευρά ήταν ανύπαρκτη. Ιβάνοφ και Κρεμενλίεφ έζησαν εφιαλτικές στιγμές κυρίως από τις επελάσεις του Ντουγκαρί. Οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν ο Λέτσκοφ και ο Μιχαϊλοφ.

Στο 28 ο διαιτητής Γκάλαχερ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ντέρκι. Πρόλαβε πάντως να δείξει κίτρινη στους Ντεσαγί, Ντουγκαρί, Ιβάνοφ, Κρεμενλίεφ.

ΓΑΛΛΙΑ: Λαμά, Μπλαν, Ντεσαγί, Λιζαραζού, Τιράμ, Ζιντάν (60 Πεντρόζ), Καρεμπέ, Ντεσάμπ, Γκερέν, Τζοργκαέφ, Ντουγκαρί (70 Λοκό).

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαϊλοφ, Ιβάνοφ, Χούπτσεφ, Κρεμενλίεφ, Τσβετάνοφ, Γιάνκοφ (79 Μποριμίροφ), Ιορντάνοφ, Λέτσκοφ, Μπαλάκοφ (82 Ντόνκοφ), Στόιτσκοφ, Πένεφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ