Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κοσμοπλημμύρα στο 3x3

Το μπάσκετ επιστρέφει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το "Καλλιμάρμαρο" θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο το τουρνουά 3x3 που διοργανώνει η Ομοσπονδία μπάσκετ σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας. Πρόκειται για το προτελευταίο από τα 24 τουρνουά που οργανώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σ' ολόκληρη τη χώρα και τα οποία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. "Η συμμετοχή παιδιών που γεννήθηκαν το 1981 - '82 και '83, υπερέβη κάθε προσδοκία. Υπολογίζαμε να συμμετάσχουν 20- 25 χιλιάδες και μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει τις 28.560", τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γγ της Ομοσπονδίας, Π. Καπαγέροφ.

"Κοσμοπλημμύρα" σημειώθηκε στο τουρνουά του Δήμου Αμαρουσίου, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 623 ομάδες αγοριών και 79 κοριτσιών, με σύνολο 2.808 παιδιά. Στην επαρχία, την πρωτιά κατέχει η Καλαμάτα με 2.120 παιδιά.

Με το τουρνουά 3x3, ασχολήθηκε και η ΦΙΜΠΑ στο τελευταίο της συνέδριο στην Ανδόρα, καθώς όλο και περισσότερες Ομοσπονδίες το εντάσσουν στο αναπτυξιακό τους πρόγραμμα. Η διαφορά της ελληνικής Ομοσπονδίας με τις αντίστοιχες των Γαλλίας, Γερμανίας και Τσεχίας που ήταν εισηγήτριες στο συνέδριο, είναι ότι στη χώρα μας η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ