Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν του "βγήκε" η διαφήμιση

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Κοσμόπουλος,φαίνεται ότι πίστευε πως με την καλή φιλοξενία, η πόλη θα "κέρδιζε" τους 2.000 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην πόλη, ώστε αυτοί να γίνουν κήρυκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Στην πραγματικότητα όμως βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί όχι μόνο δεν είχε να δείξει έργα, αλλά πολλά απ' αυτά έπρεπε να τα κρύψει...

Αν και οι προσκεκλημένοι δήμαρχοι κινούνταν στο πλέον αναβαθμισμένο τετράγωνο της πόλης - από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" ως τη ΔΕΘ - δε γινόταν να μην αντιληφθούν έστω και μερικά από τα τεράστια προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και τα οποία έλπιζαν οι κάτοικοί της ότι θα αντιμετωπιστούν με την ευκαιρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου των πόλεων της Ευρώπης, ένας δήμαρχος - σύνεδρος είπε από το βήμα ότι του έκανε άσχημη εντύπωση το δάσος των κεραιών που υψώνεται στις ταράτσες των παλυκατοικιών, καθώς και τα γυμνά καλώδια.

Αν ήταν μόνο τα προβλήματα αισθητικής αυτά που αντιμετωπίζει η πόλη, θα μπορούσε να εκφραστεί κάποια αισιοδοξία. Οπως όμως διαπίστωσαν όσοι δήμαρχοι πήγαν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα στην παραλία, κανείς δεν μπορεί να μείνει εκεί για πολύ από τη δυσοσμία που αναδύει ο Θερμαϊκός. Αλλοι που κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης έμειναν ακινητοποιημένοι λόγω της γνωστής κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι σύνεδροι που αναζήτησαν να δουν μνημεία της πόλης χάθηκαν στους δαιδαλώδεις και χωρίς σήμανση δρόμους. Το βράδυ η Θεσσαλονίκη παρουσίαζε όψη σκοτεινής πόλης. Αυτή την εικόνα δεν μπόρεσε να την κρύψει ο Κοσμόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ