Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό Λυκουρέζου

Τη διενέργεια ποινικής και προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του δικηγόρου Αλ. Λυκουρέζου, όσο και ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας Χρ. Μπακατσέλου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλας με έγγραφό του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γ. Κλειδαρά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα θα διεξαχθεί σε δύο κατευθύνσεις:

  • Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες του Αλ. Λυκουρέζου ότι η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου ήταν προειλημμένη.
  • Θα ελεγχθεί, επίσης, αν η Χρ. Μπακατσέλου είχε πει τη γνώμη της, εκτός δικαστηρίου, για την υπόθεση Βαγιωνή, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα πρέπει να συνταχθεί το πόρισμα και να διαβιβαστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε ο "Ρ", η ηγεσία του Αρείου Πάγου ήταν ενήμερη για το περιστατικό της προέδρου του ΜΟΔ Χαλκίδας με τον δικηγόρο Αλ. Λυκουρέζο. Η Χρ. Μπακατσιά με αναφορά της στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Βενιζέλο, πληροφορεί ότι ή επίμαχη επίσκεψη Λυκουρέζου στο γραφείο της πραγματοποιήθηκε στις 4 Απρίλη 1996 και την ίδια μέρα ενημέρωσε προφορικά τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ