Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ: Αύξηση 6,4% σημείωσε ο τιμάριθμος χονδρικής το Φλεβάρη του 1996 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 1995. Για το διάστημα Γενάρης - Φλεβάρης 1996 προς Γενάρη - Φλεβάρη 1995 (μέσα επίπεδα) η αντίστοιχη αύξηση ήταν 6,5%. Οι αυξήσεις οφείλονται κυρίως σε άνοδο των δεικτών τιμών των επιμέρους κατηγοριών πρωτογενούς τομέα, εξαγόμενων και εισαγόμενων προϊόντων. Μείωση παρουσίασε αντίθετα ο δείκτης τελικών προϊόντων βιομηχανικής παραγωγής.

ΙΟΝΙΚΗ: "Ιονικός Επιχειρήσεων" ονομάζεται ο νέος έντοκος καταθετικός λογαριασμός όψεως με κλιμακούμενο επιτόκιο, που όμως λειτουργεί και ως χορηγητικός παρέχοντας πληθώρα σύγχρονων υπηρεσιών. Διακρίνεται ανάμεσά τους υπολογισμός τόκων ανάλογα με το πιστωτικό υπόλοιπο, δυνατότητα υπερανάληψης, κίνηση του λογαριασμού με επιταγές, 24ωρη εξυπηρέτηση μέσω του ΙΟΝΕΤ, on line ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω Η/Υ, έκδοση εταιρικής κάρτας και αυτόματη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ.

ΕΘΝΙΚΗ: Κλειστές για την εξυπηρέτηση του κοινού θα μείνουν οι αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές της τράπεζας αύριο Κυριακή από τις 4 ως τις 8 το πρωί, λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του μηχανογραφικού κέντρου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Σε 10 δισ. δρχ. ανήλθαν τα κέρδη της εταιρίας "Αλουμίνιον Αττικής" το 1995. Η θεαματική άνοδος σε σύγκριση με τα κέρδη 4 δισ. δρχ. του 1994, αποδίδεται από τη διοίκηση στη διατήρηση των τιμών του αλουμινίου σε καλά επίπεδα και στη βελτίωση των επιδόσεων της εταιρίας. Κατόπιν της ευνοϊκής εξέλιξης, το ΔΣ θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιούνη, την καταβολή καθαρού μερίσματος 1.300 δρχ. ανά μετοχή περίπου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Να μην ενδώσουν οι Ελληνες ξενοδόχοι στις πιέσεις των τουρ οπερέιτορς για μείωση των τιμών διανυκτέρευσης, ζήτησε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ΙΤΒ '96, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αριστοτέλης Διβάνης.

ΝΟΜΟΙ: Ο Ν. 2385 κυρώνει τη Συνθήκη Συνεργασίας του 1970 για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τις τροποποιήσεις που δέχτηκε αργότερα (ΦΕΚ 42, Τ. Α, 7/3/1996).

ΦΕΚ: Με αποφάσεις της κυβέρνησης συγκροτούνται επιτροπές και ομάδες εργασίας του έργου τεχνικής βοήθειας εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης των διαδικασιών φορολογικών ελέγχων και είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΦΕΚ 209, Τ. Β, 1/4/1996) και συμβούλιο εκμετάλλευσης της Δημόσιας Επιχείρησης Φωταερίου Αθηνών (ΦΕΚ 213, Τ. Β, 2/4/1996).

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Δυνατότητα πρόσβασης στη νομοθεσία και νομολογία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρέχει η ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών "ΝΟΜΟΣ" σε όλους ανεξαιρέτως, είτε διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε όχι. Μεταξύ των μέχρι τώρα πελατών είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ