Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυνατές συγκινήσεις στην «Πέτρα»

Σωκράτης Μάλαμας
Σωκράτης Μάλαμας
Με μια πολύωρη, γεμάτη δυνατές συγκινήσεις, συναυλία, έπεσε προχτές το βράδυ η αυλαία του πρώτου κύκλου εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Πέτρας». Ο τροβαδούρος της ψυχής, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας έμεινε επί τέσσερις ώρες στη σκηνή, καταθέτοντας τραγούδια και ευαισθησία, ταξιδεύοντας το κατάμεστο θέατρο σε «θάλασσες» ανείπωτης τέρψης. «Συνοδοιπόροι» του Σ. Μάλαμα την τελευταία ώρα αυτής της μεγάλης συναυλίας ήταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά και ο Μιχάλης Μυτακίδης των «Ακτιβ Μέμπερ», σε μια ξεχωριστή, φορτισμένη με συναισθήματα, σύμπραξη.

Στη δεύτερη ενότητα του Φεστιβάλ (23/8 - 22/9), κυρίως θεατρική, θα φιλοξενηθούν παραστάσεις με τα έργα: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη «Θεατρική Διαδρομή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου (23/8). «ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ» από το θίασο «Ρόδα» (28/8), «Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γιώργου Αρμένη, συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών με τον Γιώργο Αρμένη (30/8), «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (3/9), «Εδουάρδος Β`» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (4/9). Στις 6/9 θα δώσει συναυλία ο Δημήτρης Μητροπάνος, στις 7, 8/9 θα φιλοξενηθούν δυο παραστάσεις των περίφημων Μπαλέτων «Μπολσόι», ενώ στις 9/9 θα δώσει συναυλία ο Μπάμπης Τσέρτος. Στις 10 και 11/9 το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει την παρωδία «www.oagapitikos tis voskopoulas.gr», στις 15/9 θα δώσουν συναυλία οι Χ. και Π. Κατσιμίχας και οι «Πυξ Λαξ» και στις 22/9 θα πέσει η αυλαία με τη «Μουσική Συνάντηση» - συναυλία των καθηγητών του Ωδείου Δήμου Πετρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ