Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επαθαν παράκρουση

Κοιτάξτε τώρα τι μπορεί να επινοηθεί ένας "εκσυγχρονιστικός" εγκέφαλος, που θέλει ντε και καλά "να γίνει το Μακεδονικό αφορμή κεντροαριστερής ανασύνθεσης και, κυρίως, δημιουργίας ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού πολιτικού τόξου, με άμεσες επιπτώσεις στην κυβερνητική σταθερότητα και μεσοπρόθεσμες στην πολιτική γεωγραφία"... (Σαφέστατος έτσι; ). Ομως, ο γνωστός για τις περίεργες - και ενίοτε ύποπτες - ακροβασίες αρθρογράφος της "Αυγής" Θανάσης Γεωργακόπουλος συνεχίζει την ανάλυσή του. Εξηγεί, λοιπόν, και λέει ότι στο θέμα αυτό (στο Μακεδονικό) "από τη μια πλευρά του λόφου βρίσκονται τα εκσυγχρονιστικά ρεύματα του ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού και εκλογικού σώματος του Συνασπισμού, αλλά και οι κεντροδεξιές, φιλελεύθερες τάσεις της ΝΔ και από την άλλη, οι εθνικιστικές, λαϊκίστικες πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ, οι παλαιοκομματικές τάσεις της ΝΔ, της Πολιτικής Ανοιξης και του ΚΚΕ"...!

Εδώ είναι που λέει ο λαός μας: "Σκότωσε παλαβό, πλήρωνε τζερεμέδες"! Το ΚΚΕ, που πρώτο, και για πολύ καιρό μόνο - κατά γενική πια ομολογία και παραδοχή - κόμμα που σήκωσε το βάρος κατά του εθνικισμού και της ονοματολογίας, δεχόμενο, γι' αυτό, την πιο λυσσαλέα και γενική επίθεση, το κατατάσσει ο εν λόγω "αναλυτής" στις εθνικιστικές - σοβινιστικές και λαϊκίστικες δυνάμεις! Και στην άλλη, την αντισοβινιστική μεριά, όλους όσοι - μαζί και ο "ΣΥΝ" - οργάνωναν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και συνυπέγραφαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα γνωστά κοινά ανακοινωθέντα, με μόνη διαφωνία αυτή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ!

Φαίνεται πως το όνειρο της συγκυβέρνησης έχει θολώσει τόσο το μυαλό των ανθρώπων που να παραληρούν. Δεν εξηγείται διαφορετικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ