Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γλώσσα ... Παπανδρέου

Ξαφνικά, ο υπουργός Παιδείας ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία και ότι το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις! Ανακάλυψε ο υπουργός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν σήμερα πολλά εκατομμύρια για κάθε είδους φροντιστήρια των παιδιών τους και επανέλαβε ότι "πρέπει να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστημα δωρεάν παιδείας, αφού σήμερα στην πραγματικότητα είναι κοινωνικά άδικο"!

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων "φιλολαϊκών", σε εκδήλωση που διοργάνωσε χτες φοιτητική παράταξη της Νομικής, που αφορούσε την αναθεώρηση του Συντάγματος και στην οποία συμμετείχε, επίσης, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γ. Σουφλιάς. Η θέση, βέβαια, του Γ. Σουφλιά ήταν χτες, όπως είναι πάντα, πολύ πιο εύκολη σχετικά με το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, αφού σε όλους τους τόνους και ο ίδιος και το κόμμα του δηλώνουν ότι επιβάλλεται να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια (σ.σ. αλήθεια, τι λέει η ΔΑΠ γι' αυτό;).

Η δυσκολία ήταν για τον σημερινό υπουργό Παιδείας, ο οποίος μπορεί να μην έχει ιδεολογικό πρόβλημα, όπως δηλώνει συνεχώς, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πρέπει όμως αυτό να το ταιριάξει και με τις ..."κεντροαριστερές" πεποιθήσεις του.

Πώς θα γίνει, κατά τον Γ. Παπανδρέου, λοιπόν, δικαιότερο το εκπαιδευτικό σύστημα;

Είναι απλό. Τα ιδιωτικά ΑΕΙ βαφτίζονται "μη κρατικά", η επιβολή διδάκτρων για τα φοιτητικά συγγράμματα γίνεται εκσυγχρονισμός του τρόπου παροχής τους και το "τσεκούρωμα" στη φοίτηση και στέγαση των φοιτητών γίνεται εκσυγχρονισμός της φοιτητικής μέριμνας.

Βέβαια, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ο υπουργός Παιδείας να μιλάει για "δικαιότερο εκπαιδευτικό σύστημα" μέχρι τις φοιτητικές εκλογές, τότε σίγουρα η κυβερνητική ΠΑΣΠ δε θα αισθάνεται και πολύ καλά...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ