Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Τσίμπησε" και τον Φλεβάρη ο τιμάριθμος

Σύμφωνα με πληροφορίες "σκαρφάλωσε" στο 8,5% από 8,4% το Γενάρη και 8,1% το Δεκέμβρη

Νέα αναζωπύρωση εμφάνισε τον περασμένο Φλεβάρη ο πληθωρισμός, ο οποίος άρχισε να "σηκώνει κεφάλι" από τις αρχές του χρόνου, μετά τις "τσουχτερές" αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ετσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πληθωρισμός - που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από μέρα σε μέρα - "έτρεχε" τον προηγούμενο μήνα με ρυθμό 8,5% ή και λίγο παραπάνω, έναντι 8,4% τον περασμένο Γενάρη και 8,1% το Δεκέμβρη του 1995.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δυσοίωνη αυτή εικόνα αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον και το Μάρτη, κυρίως λόγω της επαναφοράς των τιμών των προϊόντων σε κανονικά επίπεδα μετά τη λήξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, ενώ στην αναζωπύρωση του πληθωρισμού θα συμβάλει και ενδεχόμενη συνέχιση της κακοκαιρίας, που θα προκαλέσει αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων.

Οι παραπάνω εξελίξεις από τους πρώτους κιόλας μήνες του 1996 καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, με βάση το πρόγραμμα "σύγκλισης", για μείωση του πληθωρισμού στο 5% στο τέλος του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ