Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πλάτες" από την Επιθεώρηση

Το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά καταγγέλλει την Επιθεώρηση Εργασίας Ρέντη - Μοσχάτου ότι διευκολύνει την επιχείρηση ΚΑΡΜΟΡ ΕΛΛΑΣ

Την Επιθεώρηση Εργασίας Ρέντη - Μοσχάτου, που με τη στάση της ουσιαστικά "διευκολύνει" τους αντεργατικούς σκοπούς της επιχείρησης ΚΑΡΜΟΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ στο Ρέντη, καταγγέλλει με επιστολή του προς το υπουργείο Εργασίας και τη Νομαρχία Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει πως στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 31 του Γενάρη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η Επιθεώρηση Εργασίας: Δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει την απόλυση εργαζόμενου που έγινε κατά την παρουσία της ίδιας της διευθύντριας της Επιθεώρησης, Χ. Καλακόνα.Αρνήθηκε να πραγματοποιήσει έλεγχο στην επιχείρηση ενώ υπάρχει καταγγελία ότι δεν εφαρμόζεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της σιδηροβιοτεχνίας για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου. Αρκέστηκε μόνο σε γενικές αναφορές στις καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου για την εντατικοποίηση της παραγωγής, την άνιση μισθολογική μεταχείριση του εργαζόμενου της και συνδικαλιστή Β. Ριφουνά και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής του δράσης, για την έλλειψη ντουλαπιών κλπ.

Επίσης, το Συνδικάτο αναφέρεται ιδιαίτερα στη στάση της διευθύντριας, σημειώνοντας πως στην τριμερή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης, δεν πήρε θέση για την επαναπρόσληψη εργαζόμενου, αν και γνώριζε ότι η επιχείρηση προσέλαβε άλλον πριν δυο βδομάδες. Επιπλέον, δεν αναγνώρισε την παρουσία εξουσιοδοτημένου συνδικαλιστή που εκπροσωπούσε εργαζόμενο, στον οποίο δεν είχε καταβληθεί το νόμιμο ημερομίσθιο που προβλέπει η σύμβαση της σιδηροβιοτεχνίας για εργαζόμενους ορισμένου χρόνου. Τέλος, το Συνδικάτο τονίζει πως η Επιθεώρηση ακολουθεί ουσιαστικά τη νέα τακτική της επιχείρησης που δηλώνει και εγγράφως ότι δεν αναγνωρίζει συνδικάτα και δε θέλει να συνομιλεί μαζί τους, καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά της επιχείρησης απέναντι στον συνδικαλιστή Β. Ριφουνά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου.Επίσης, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός η επίσκεψη υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας να μη συνοδεύεται και από συνδικαλιστές, αλλά μόνο από εκπροσώπους της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ