Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Εντυπωσιακή άνοδος της "Εργοστασιακής Επιτροπής"

Στο κενό έπεσε η κοινή μονομέτωπη επίθεση ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κατά της "Ε.Ε.". Σπ. Βαρθολομαίος: Από καλύτερες θέσεις συνεχίζουμε τον αγώνα για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της "Εργοστασιακής Επιτροπής",που σχεδόν διπλασίασε τις δυνάμεις της και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,για την εκλογή νέας διοίκησης του σωματείου και για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στην Ομοσπονδία Μετάλλου. Πτώση σημείωσε η ΠΑΣΚΕ και σημαντική μείωση των δυνάμεών της η ΔΑΚΕ.

Ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Συνολικά ψήφισαν 2.801 εργαζόμενοι για νέο ΔΣ του σωματείου και έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.720. Η "Εργοστασιακή Επιτροπή" έλαβε 619 ψήφους, ποσοστό 22,75% και 2 έδρες. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει αντίστοιχα, 418 ψήφους, ποσοστό 13,21% και 2 έδρες. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 1.719 ψήφους, ποσοστό 63,19% και 7 έδρες. Προηγούμενα είχε 2.075 ψήφους, ποσοστό 65,60% και 7 έδρες. Η ΔΑΚΕ έλαβε 380 ψήφους, ποσοστό 13,97% και 2 έδρες. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 670 ψήφους, ποσοστό 21,18% και 2 έδρες.

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία, ψήφισαν συνολικά 2.451 εργαζόμενοι και έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.369. Η "Εργοστασιακή Επιτροπή" έλαβε 556 ψήφους, ποσοστό 23,46% και 6 αντιπροσώπους για ΕΚΠ και 6 για Ομοσπονδία, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλέξει από 4 αντιπροσώπους αντίστοιχα. ΠΑΣΚΕ έλαβε 1.467 ψήφους, ποσοστό 61,92% και από 15 αντιπροσώπους για ΕΚΠ και για Ομοσπονδία, ενώ στις προηγούμενες είχε εκλέξει αντίστοιχα από 18 αντιπροσώπους. Η ΔΑΚΕ έλαβε 346 ψήφους, ποσοστό 14,60% και από 4 αντιπροσώπους, ενώ στις προηγούμενες είχε εκλέξει αντίστοιχα από 6 αντιπροσώπους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ο Σπ. Βαρθολομαίος,στέλεχος της "Εργοστασιακής", δήλωσε: "Η "Εργοστασιακή" βγήκε αρκετά ενισχυμένη από τη μάχη των εκλογών. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων, ενάντια στις συνέπειες της συμφωνίας της ιδιωτικοποίησης. Η κοινή μονομέτωπη επίθεση από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ενάντια στην "Εργοστασιακή", δεν κατάφερε να ανακόψει τη μεγάλη άνοδό της σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους. Μόλις για 8 ψήφους χάσαμε την τρίτη έδρα στο ΔΣ. Κατά τη γνώμη μας, η μεγάλη άνοδος της παράταξης οφείλεται στη συνέπειά μας πάνω στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου και τις σωστές ταξικές θέσεις που είχε η παράταξη και στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ναυπηγείου. Τα προβλήματα παραμένουν και θα οξυνθούν παραπέρα, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εργασιακές σχέσεις κλπ. Με τη δύναμη που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι, από καλύτερες θέσεις θα τα αντιπαλέψουμε".

Οικοδόμοι Αιγίου

Η αυξημένη συμμετοχή των οικοδόμων (κατά 34,29%) και η συντριπτική άνοδος της "Δημοκρατικής Ενότητας","σφράγισαν" τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγίου,καθώς και για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και την Ομοσπονδία του κλάδου. Συνολικά ψήφισαν 556 οικοδόμοι από 414 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Η "Δημοκρατική Ενότητα" έλαβε 490 ψήφους (είχε 237), ποσοστό 88,9% (στις προηγούμενες είχε 58,2%) και 6 έδρες στο ΔΣ (πριν 4). Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 61 ψήφους (προηγούμενα 170), ποσοστό 11,1% (πριν 41,8%) και 1 έδρα στο ΔΣ (πριν 3). Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο εξέλεξαν η "Δημοκρατική Ενότητα" 10 (πριν 5) και η ΠΑΣΚΕ 1 αντιπρόσωπο (πριν 3). Επίσης για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, εξέλεξαν η "Δημοκρατική Ενότητα" 6 (πριν 2) και η ΠΑΣΚΕ κανέναν (πριν 2).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ