Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θέλει αγρότες στη Λάρισα ο δήμαρχός της!

Για να μην ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διέλυσε με διαδικαστικά τερτίπια τη συνεδρίαση της Διοίκησης

Την αποχώρηση των αγροτών έξω από τα όρια της Λάρισας (! ) ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Καφφές, κατά τη διάρκεια τόσο του προχτεσινού δημοτικού συμβουλίου όσο και της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες σε δημοσιογράφους.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε λίγες μόνο ώρες μετά το επεισοδιακό προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ο Χρ. Καφφές ισχυρίστηκε - αφήνοντας άναυδους τους δημοτικούς συμβούλους - ότι "οι αγρότες πρέπει να φύγουν έξω από τα όρια της Λάρισας, η οποία δεν πρέπει να αποκλειστεί ξανά στο μέλλον. Διότι κινδυνεύει επειδή διαθέτει δίκτυο... φυσικού αερίου".

Βεβαίως χτες το πρωί ο Χρ. Καφφές προσπάθησε να αναδιπλωθεί, τονίζοντας ότι η Λάρισα δεν κινδυνεύει από τον αγωγό φυσικού αερίου. Παράλληλα όμως φρόντισε να επισημάνει την... ανάγκη αποχώρησης των αγροτών, ισχυριζόμενος ότι "έχει δημιουργηθεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα για τους επαγγελματίες της πόλης". Επίσης δήλωσε ότι η παραμονή τρακτέρ έξω από τη Λάρισα, "θα δημιουργήσει πρόβλημα με τη συσσώρευση σκουπιδιών στην εθνική οδό, τα οποία πρέπει να μαζέψει ο Δήμος της Λάρισας, με δικά του έξοδα".

Μέσα σε δυο μέρες άλλαξε ο Χρ. Καφφές, από υπέρμαχος της αγροτιάς, μεταμορφώθηκε σε πολέμιό της. Η αλλαγή στάσης του, μάλλον οφείλεται στη συνάντησή του με τον Θ. Τσουκάτο.Οπως είναι γνωστό, ο τελευταίος "οργώνει" τη Θεσσαλία και έχει συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να οργανώσει την επιχείρηση "αντιτρακτέρ".

Στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κινήθηκαν ο πρόεδρος Στ. Τσουκαλάς και η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Με πρόφαση διαδικαστικό θέμα, οδήγησε σε αδιέξοδο την προχτεσινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μην συζητηθούν πολύ σοβαρά θέματα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και τη στήριξη του αγώνα των αγροτών.

Μετά τη συνεδρίαση, οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην ΕΣΑΚ, τη ΔΑΚΕ και την ΑΕΣΕ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική και βάναυσα αντιδημοκρατική ενέργεια του προέδρου του ΕΚΛ Στ. Τσουκαλά, ο οποίος, υπό την ανοιχτή κάλυψη και προτροπή της ΠΑΣΚΕ, οδήγησε σε αδιέξοδο την προχτεσινή συνεδρίαση, προκειμένου να μην συζητηθούν και να μην ληφθούν αποφάσεις για σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό".

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι δε συζητήθηκαν θέματα για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα των Ελλήνων αγροτών, για τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της περιοχής και της χώρας και για την απόρριψη του πλέον αντιλαϊκού προϋπολογισμού των τελευταίων 20 χρόνων που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Στ. Τσουκαλάς, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μεθοδευμένα διέλυσε τη συνεδρίαση τουΕΚΛ αποχωρώντας απ' αυτήν, αφού πρώτα φρόντισε να διώξει το β αντιπρόεδρο για να μην μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Με την παραπάνω ενέργειά τους δείχνουν καθαρά ότι η ΠΑΣΚΕ στηρίζει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΛ δηλώνει πως δε θα επιτρέψει να περάσει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός μέσα στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να αποτραπεί αυτή η πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ