Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης

Ενα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης εργαζομένων και μαζικών φορέων στους αγρότες έχει ξεσηκωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης είναι αμέτρητα πλέον, αλλά το πιο σημαντικό και συνάμα συγκινητικό είναι όταν καταφτάνουν στα μπλόκα της Λάρισας εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, και ενώνουν τις φωνές τους με τους ξεσηκωμένους αγρότες. Παράλληλα, διευρύνεται η έμπρακτη αλληλεγγύη των φορέων των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα, ενώ αρκετοί από αυτούς διοργανώνουν συγκεντρώσεις συμπαράστασης.

Συγκεντρώσεις σε Βόλο, Λάρισα

Σήμερα στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Βόλου, γίνεται συγκέντρωση εργατών και εκπροσώπων άλλων μαζικών φορέων με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου. Μετά τη συγκέντρωση θα επισκεφτούν τους αγρότες στα μπλόκα Αλμυρού και Βελεστίνου. Παρόμοια συγκέντρωση διοργανώνει τη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων της Λάρισας.

Νέοι εργαζόμενοι από Αθήνα

Στο πλευρό των αγροτών θα βρεθούν σήμερα οι νέοι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας, που και οι ίδιοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, και επιτροπές νέων, σωματείων της Αθήνας, ξεκινούν σήμερα στις 7 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος με προορισμό τα μπλόκα των αγροτών στη Λάρισα.

Λεωφορεία της ΟΓΕ

Και οι γυναίκες συνεχίζουν να στηρίζουν και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους αγρότες. Σήμερα θα επισκεφτούν γυναίκες της ΟΓΕ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το μπλόκο της "Βιοκαρπέτ". Στις 2 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν από το μπλόκο της "Βιοκαρπέτ", προκειμένου να επισκεφτούν και άλλα μπλόκα, ενώ στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί γλέντι μαζί με τους αγρότες στο κέντρο "Σαμαρίδη" στα Τέμπη.

Οι οικοδόμοι

Επίσκεψη στα μπλόκα της Λάρισας διοργανώνει την Κυριακή το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους να συμμετάσχουν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί της Κυριακής, απ' τα παραρτήματα του Συνδικάτου.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική"

Τα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία θα επισκεφθεί σήμερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας".Τα πούλμαν θα φύγουν στις 9 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος.

Συνταξιούχοι Πειραιά

Χτες το μεσημέρι πήγαν στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" συνταξιούχοι των σωματείων Πειραιά, ξηράς και θάλασσας. Οχι μόνο εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, αλλά κάλεσαν από εκεί και τους άλλους εργαζόμενους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης.

Μηνύματα - ψηφίσματα
  • Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Ν. Τερζόγλου,στο οποίο αναφέρεται ότι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εκφράζουν "την αμέριστη συμπαράσταση στον υπέροχο, δίκαιο και ηρωικό αγώνα των αγροτών".
  • Δημοτικοί υπάλληλοι της Λάρισας και το σωματείο εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας "Ολυμπος" πρόσφεραν χτες από 100.000 δραχμές.
  • Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Κοζάνης,τα Συνδικάτα Οικοδόμων Τρικάλων, Λάρισας και Ρόδου,η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Τυρνάβου,καθώς και το Σωματείο Εργατών - Εργατριών Ετοίμου Ενδύματος Νομού Λάρισας,η ΕΛΜΕ Καρδίτσας,η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων,ο Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Καλαμπάκας,ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Τρικάλων,ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας,το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων,η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας,το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών,το Δημοτικό Συμβουλίου Δήμου Καλλιθέας,ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής,το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης,το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού,ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας,ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου,το ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής,ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,οι Επιτροπές Νέων των Σωματείων Αθήνας,ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ,ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας,το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας,η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ,η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος,η ΕΛΜΕ Εύβοιας,η Πανελλαδική Καπνεργατική Ομοσπονδία,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων,

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ