Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις και πορείες στη Β. Ελλάδα

Στην πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, οι εργαζόμενοι της Βόρειας Ελλάδας θα γιορτάσουν αγωνιστικά και μαχητικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις, που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες, θα συνεχιστούν και σήμερα στους χώρους δουλιάς, στις πόλεις και τα χωριά, προκειμένου ο φετινός γιορτασμός να είναι πιο μαζικός και να αναδεικνύει το ταξικό πλαίσιο που οι δυνάμεις της συναίνεσης προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο Συνδυασμός της Εργατικής Ενότητας έχει καλέσει προσυγκέντρωση μια ώρα πριν στο χώρο μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα καταλήξει στο μνημείο του Μάη του '36.

Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση για τη μαζικότητα που αναμένεται να έχει ο αυριανός γιορτασμός στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βασίλης Ρέβας σημείωσε ότι, μέσα από τα μηνύματα που έρχονται από τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, "αναδεικνύονται οι αιτίες των προβλημάτων και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στέκονται αρνητικά απέναντι στον "κοινωνικό διάλογο" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ένα διάλογο που τα αποτελέσματά του έχουν ανακοινωθεί εκ των προτέρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κατανοούν πως η κυβέρνηση μέσα από αυτή την τακτική αναζητά συνένοχους και δηλώνουν αποφασισμένοι με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα αντίστασης στην απόφαση για γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες".

Στη Δυτική Μακεδονία

Συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία και στην Πτολεμαϊδα την ίδια ώρα. Επίσης στη Φλώρινα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ στην Καστοριά στις 9.30 το πρωί επίσης στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Στην Κατερίνη η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργ. Κέντρο, ενώ η ΕΣΑΚ προγραμματίζει προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Συντριβανίου.

Στο Κιλκίς στις 10 π.μ. στο ΕΚ της πόλης. Στα Εργατικά Κέντρα θα γίνουν επίσης οι συγκεντρώσεις στη Βέροια (9.30 π.μ.) και τη Νάουσα (9 π.μ.). Τέλος στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στο Εργ. Κέντρο των Σερρών.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Στην Καβάλα η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη. Επίσης συγκεντρώσεις θα γίνουν στο νησί της Θάσου στα Λιμανάρια και την Καλλιράχη.

Στην Κομοτηνή η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. και στην Ξάνθη μια ώρα αργότερα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Τέλος στον Εβρο η ΕΣΑΚ προγραμματίζει προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, απ' όπου με πορεία θα κατευθυνθούν προς το Εργατικό Κέντρο όπου έχει αποφασιστεί να γίνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ