Δεύτερη διαθήκη (προγενέστερη εκείνης που βρέθηκε στο Καστρί) της μητέρας του Α. Παπανδρέου, Σοφίας Μινέικο, κατατέθηκε χτες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Σοφίας Κατσανέβα - Παπανδρέου, Δημ. Μανώλη. Κηρύχτηκε αμέσως κυρία, δηλαδή γνήσια και δημοσιεύτηκε, όπως ορίζει ο νόμος. Η εν λόγω διαθήκη είναι και αυτή ιδιόγραφη. Συντάχθηκε από την Σοφία Μινέικο την Πρωτομαγιά του 1964, ενώπιον της ανιψιάς της Ελλης - Αννας Κ. Παπαζαχαρίου (νονάς της Σοφίας Κατσανέβα), στην οποία και παραδόθηκε, αλλά, όπως η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο, την είχε χάσει και τη βρήκε πριν από λίγες μέρες πίσω από μια φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου. Με τη διαθήκη αυτή η Σοφία Μινέικο άφηνε ολόκληρη τη βίλα της οδού Γκύζη 58, στο Ψυχικό, στην εγγονή της Σοφία. Υπενθυμίζεται ότι με τη νεότερη διαθήκη της Στοκχόλμης (31-12-1968) ορίζονται κληρονόμοι και τα τέσσερα παιδιά του Α. Παπανδρέου.
Ο δικηγόρος Δημ. Μανώλης δήλωσε ότι προκύπτει πλέον καθαρά η σταθερή βούληση της Σοφίας Μινέικο να αφήσει τη βίλα του Παλαιού Ψυχικού στην εγγονή ή στα εγγόνια της και, συνεπώς, ενισχύεται η θέση τους.
Το θέμα απασχόλησε τη χτεσινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον γραμματέα της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδη. Εξερχόμενος ο τελευταίος δήλωσε ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Παπανδρέου ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε πρωτοβουλίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα.