Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Μηνύματα συμπαράστασης

"Οχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία", τονίζουν οι διάφοροι φορείς και σύλλογοι της χώρας μας. Συγκεκριμένα:

Η ΝΕ Λέσβου καταγγέλλει τα σχέδια επέμβασης των ιμπεριαλιστών, αλλά και την πρόθυμη απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει σ' αυτά με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία. Καλεί "τους εργαζόμενους και το φιλειρηνικό λαό του νομού μας να υψώσουν κραυγή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας ενάντια στις ενέργειες αυτές των ιμπεριαλιστών και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για τη συμμετοχή της χώρας μας στην επέμβαση".

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, τα σωματεία του Πειραιά - ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Οικοδόμων, Σωματεία Ζώνης, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος καλούν τους Πειραιώτες και Πειραιώτισσες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό, την Τρίτη 8 Απρίλη στις 7μμ, στην πλατεία Κοραή.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Σωματείου Μετάλλου του Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλουν την απόφαση για αποστολή στρατιωτικής δύναμης στην Αλβανία και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ευθυγραμμίζεται μ' αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Παράλληλα, καλούν το γιαννιώτικο λαό, όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην παλλαϊκή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 7 Απρίλη στις 8μμ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αγρινίου, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αγρινίου, ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου και άλλοι μαζικοί φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και στη στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Απρίλη στις 8μμ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο και θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κολωνού συμπαραστέκεται στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας και αναφέρει "πως οι Ελληνες φαντάροι ορκίζονται για να φυλάνε την πατρίδα μας, όχι να επεμβαίνουν σε ξένες χώρες. Η Ελληνική Αστυνομία ας εξαντλήσει τις δυνατότητές της, στην καταστολή των ναρκωτικών και του κοινού εγκλήματος και όχι να κυνηγά τους εξεγερμένους Αλβανούς".

Η ΠΕΑΕΑ Πειραιά καταδικάζει την ενέργεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη που αποφάσισαν την αποστολή πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης στην Αλβανία.

Η ΠΕΑΕΑ Ν. Ερυθραίας και Β. Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αδελφό αλβανικό λαό και διαμαρτύρεται για την απόφαση πολυεθνικής επέμβασης με συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων. Ζητάει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αποστολή Ελλήνων φαντάρων και να αναπτύξει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με όλους τους λαούς της Βαλκανικής, της Μεσογείου με αμοιβαίο όφελος.

Η ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας στέλνει φωνή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και καλεί τον πρωθυπουργό να μην εφαρμόσει την ιμπεριαλιστική απόφαση για την αποστολή ελληνικού στρατού στην Αλβανία.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Αγωνιστών Μέσης Ανατολής διαμαρτύρεται και καταδικάζει την ανεπίτρεπτη ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στην επέμβαση για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στον αλβανικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ