Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι διασπαστές... είναι πολύ "ενωτικοί"

Το ενδιαφέρον των φοιτητών, για συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα, κάνουν ό,τι μπορούν για να... εξαντλήσουν οι παρατάξεις, που πρωταγωνιστούν στην αδράνεια και τη διάλυση των οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Αυτό επιβεβαιώνεται και προεκλογικά.

***

Η πρόταση και η προσπάθεια των ΠΚΣ, για να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συλλόγων, να συζητηθούν μέσα εκεί τα προβλήματα των φοιτητών και να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις, συναντά το τείχος της διασπαστικής ταχτικής των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - αριστεριστών. Συνήθης τακτική είναι να χρησιμοποιούν τις έδρες τους στα ΔΣ, για να... μην καλούν τους φοιτητές σε συνελεύσεις (βλ. Αθήνα, Πάτρα). Ακόμα κι όταν υπάρχουν σύλλογοι που με πρόταση των ΠΚΣ αποφασίζουν και καλούν και άλλους συλλόγους σε κινητοποίηση και γίνονται, καθώς, ακόμα κι όταν συγκαλούνται, εξελίσσονται σε... μαραθώνιους κι όποιος φοιτητής αντέξει. Ετσι στα Γιάννενα, όπου η ΕΑΑΚ έχει τη μεγαλύτερη σε ποσοστό πανελλαδικά δύναμή της, όταν αφήνει την κύρια ασχολία της (να βγάζει μακροσκελείς καταγγελίες για όσα κάνει ή δεν κάνει το ΚΚΕ) ρίχνεται σε ατέρμονες γενικόλογες αντιπαραθέσεις με τη ΔΑΠ ή την ΠΑΣΠ, κι ούτε λίγο ούτε πολύ η Συνέλευση μετατρέπεται σε μια μικρή... Βουλή. Κάπου στο τέλος, ή η ΔΑΠ (β. Ιατρική Θεσσαλονίκης) ή η ΠΑΣΠ (βλ. Βιολογικό Θεσσαλονίκης) διαπιστώνουν... έλλειψη απαρτίας και... πάπαλα η συνέλευση!

***

Την ίδια ώρα που τορπιλίζεται η αγωνιστική ενότητα των φοιτητών μια άλλη ενότητα δίνει και παίρνει. Στη ΣΤΕΦ Αθήνας, για να μην περάσει η πρόταση των ΠΚΣ, οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ συγκροτούν κοινό ψήφισμα για... διάλογο με τον υπουργό πάνω στην "ελεύθερη πρόσβαση" (όμως στις εκλογές θα κατέβουν... χωριστά). Στην ίδια σχολή η ΕΑΑΚ κατεβαίνει, όχι μόνο στη συνέλευση, αλλά και στις εκλογές σε "Ενωτική Πρωτοβουλία" με την ΑΣΚ (παράταξη που υποστηρίζεται από το Συνασπισμό) και τους "ανεξάρτητους"... Με την παράταξη του "Συνασπισμού" κατεβαίνει στις εκλογές η ΕΑΑΚ και στο Φυσικό Ιωαννίνων. Η ΠΑΣΠ όπου πιθανά δεν κατέβει (βλ. Χημικό Ιωαννίνων, ΣΕΛΕΤΕ) θα υποστηρίξει (γιατί άραγε; )... ΕΣΟΦ. Μπράβο παιδιά.. και "εις ανώτερα"!

Ν. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ