Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Η μεγάλη ώρα των "Μπέμπηδων"

Η Βουλιαγμένη υποδέχεται σήμερα τη Ρόμα, φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο

"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" για την ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, που σήμερα στις 18.15 (απευθείας ΕΤ1) στο κλειστό του ΕΑΚΚΑ στο Μαρούσι, η ελληνική ομάδα αγωνίζεται στο δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρο που άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά την επιτυχία στη Ρώμη το περασμένο Σάββατο. Εκεί που στον πρώτο τελικό η ελληνική ομάδα κατάφερε να αποσπάσει πολύτιμη ισοπαλία 9 - 9 και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για τη μεγαλύτερη επιτυχία στο χώρο της ελληνική υδατοσφαίρισης.

"Το σημερινό παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, γιατί σήμερα θα κριθεί οριστικά ο Κυπελλούχος Ευρώπης. Θα πρέπει να ξεχάσουμε την ισοπαλία της Ρώμης και να φθάσουμε σήμερα στα όρια των δυνατοτήτων μας", τόνισε σε δηλώσεις για τον αγώνα ο Γιάννης Γιαννουρής.

Μαυρωτάς: "Μοιρασμένες οι πιθανότητες"

Ο "Ρ" μίλησε και με τον αρχηγό των "μπέμπηδων" Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος μας τόνισε: "Μετά το πρώτο παιχνίδι, στην ομάδα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι η πρόκριση είναι 50 - 50 και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα"

Η διαιτησία του πρώτου παιχνιδιού προβλημάτισε έντονα τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας. Τελικά σήμερα θα έχουμε επανάληψη του σκηνικού. Ο Γιώργος Μαυρωτάς θεωρεί ότι αυτό είναι δύσκολο. "Δε νομίζω ότι τα όργια στο πρώτο παιχνίδι θα επαναληφθούν σήμερα. Αλλωστε εάν γίνει αυτό τότε σίγουρα πηγαίνουμε σε άλλα ζητήματα, καθώς όλοι ξέρουμε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση".

Πώς όμως περιμένουν οι παίκτες του ΝΟΒ τους αντιπάλους τους Ιταλούς να εμφανιστούν στο σημερινό παιχνίδι, ιδίως μετά την ισοπαλία στην έδρα τους; "Τους περιμένουμε πιο δυνατούς, καθώς δεν παύει να είναι μια έμπειρη ομάδα και παραμένει επικίνδυνη. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας και να μην παρασυρθούμε στην επίθεση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τους αιφνιδιάσουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε τα νώτα μας".

Η ταυτότητα της Ρόμα

Η Ρόμα είναι η κάτοχος του τροπαίου και θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις στο χώρο. Εχει στις τάξεις της δυο ξένους, τον Ούγγρο Μπένετεκ και τον Γιουγκοσλάβο Ζίμοντς. Μαζί τους οι Ιταλοί Αβεράιμο Μπουφάρτνι Τζιουστολίστι, Τεμελίνι, Καπουράνι Ρανάλι δημιουργούν μια καλοστημένη ορχήστρα.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Ποσίλιπο, παρά την ήττα από τη Φλωρεντία με 11 - 8 την περασμένη αγωνιστική. Παρ' όλα αυτά, για πολλούς οι Ιταλοί αυτή την περίοδο διανύουν την καλύτερή τους φόρμα.

Ας σημειωθεί ότι στο σημερινό αγώνα ο Ιταλός προπονητής Ντάντο Πέσι θα δει το παιχνίδι από την εξέδρα, καθώς τιμωρήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής λόγω της απρεπής συμπεριφοράς του στο πρώτο τελικό στη Ρώμη. Παράλληλα για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε και η έδρα της ομάδας με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών.

  • Εξάλλου με την 20ή αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα στην Α1 ανδρών. Τα παιχνίδια είναι: Κέρκυρα - Χανιά (Κέρκυρα 18.00), Χίος - Πανιώνιος (20.00), ΚΟΠΙ - Πάτρα (Ιλισίων 16.00), Γλυφάδα - Ηρακλής (Γλυφάδας 18.00), Ολυμπιακός - Χαλκίδα (Πειραιάς 16.00 απευθείας ΜΕΓΚΑ). Αναβάλλεται ο αγώνας Βουλιαγμένη - Εθνικός.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ