Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Απορρίφθηκε η ένσταση του Αρη. Τη Δευτέρα πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου

Τέλος στην εκκρεμότητα που απειλούσε το Πρωτάθλημα Βόλεϊ δόθηκε χτες με την απόφαση του αθλητικού δικαστή, που απέρριψε την ένσταση του Αρη κατά της εγκυρότητας του αγώνα με τον Ολυμπιακό, "λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Γκαβρίλοφ", που αντικατέστησε τον τραυματισμένο Χελντ.

Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε την ένσταση για τρεις λόγους. Πρώτον θεωρήθηκε νομικά αβάσιμη και αυτό γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη από τον κανονισμό για μια τέτοια περίπτωση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε την έγκριση της ΕΟΠΕ, ώστε να αντικαταστήσει τον Χελντ με τον Γκαβρίλοφ και ο τρίτος λόγος είναι ότι υπάρχει νομικό δεδικασμένο σε πολιτικό δικαστήριο.

Ντέρμπι στη Χαλκίδα

Ετσι η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου θα κριθεί τη Δευτέρα στα γήπεδα, που πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη Χαλκίδα, όπου ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αρη (18.15 ΕΤ-1), σε ένα παιχνίδι όπου θα κρίνει την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι "πράσινοι" για να καταλάβουν την τρίτη θέση θα πρέπει να νικήσουν με 3-0 τον Αρη και μετά να πιάσουν τα κομπιουτεράκια, αφού και πάλι η διαφορά θα παιχτεί στους πόντους. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς, εάν καταφέρουν να πάρουν ένα σετ, τότε πλέον είναι οριστικά στην τρίτη θέση.

Στη μακρινή Αλεξανδρούπολη διεξάγεται το άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι διεξάγεται, όπου ο τοπικός Εθνικός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και έχει το "δικαίωμα" επιλογής αντιπάλου στα πλέι - οφ. Και αυτό γιατί εάν χάσει, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει την Ορεστιάδα (που ήδη έχει 2-0 νίκες), αφού ο Κτησιφώντας δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα στον αγώνα με τον Μίλωνα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων που όλοι αρχίζουν στις 18.15 είναι: Φιλία - Ορεστιάδα (Ηλιούπολη), Ηρακλής - Εσπερος (Κατσάνειο), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Σταυρούπολη), Εθνικός Αλεξ. - ΑΕΚ (Αλεξανδρούπολη), Μίλωνας - Κτησιφώντας (Μίλωνας), Παναθηναϊκός - Αρης (Χαλκίδα).

Γυναίκες: Τελικός Βριλησσίων - ΠΑΟ

Παναθηναϊκός και Βριλήσσια θα διεκδικήσουν τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον τελικό των πλέι - οφ στην Α1 γυναικών. Κατά τους χτεσινούς αγώνες των πλέι - οφ τα Βριλήσσια νίκησαν για τρίτη φορά τον Φιλαθλητικό με 3-0 (15-7, 15-8, 15-13) και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό. Επίσης ο Παναθηναϊκός έφθασε και αυτός στην πολυπόθητη τρίτη νίκη, αφού επιβλήθηκε άνετα χτες του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 3-0 (15-4, 15-5, 15-6).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ