Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Τον εξώθησε σε παραίτηση

Ο Π. Ραβούσης ανακοινώνει σήμερα την παραίτησή του, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Μ. Τροχανά. Φεύγει και όλο το προπονητικό τιμ. Ασφυκτικά τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ

Ο αποκλεισμός από την Παρί Σεν Ζερμέν πυροδότησε δραματικές εξελίξεις στην ΑΕΚ. Ο μεγαλομέτοχος Μ. Τροχανάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει δριμύτατο "κατηγορώ" κατά του Π. Ραβούση. Τα λεγόμενα και υπονοούμενά του ανάγκασαν τον 42χρονο τεχνικό να τοποθετήσει την αξιοπρέπεια του πάνω από το σύλλογο που αγαπάει και σήμερα θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Χτες ο Μ. Τροχανάς ζήτησε ευθύνες από τον Π. Ραβούση. Ακολούθως συνέταξε το "πόνημα" σύμφωνα με το οποίο "κανείς από τους υπεύθυνους δε ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους. Επαρση, αλαζονεία, μεταφορά της ευθύνης από τον έναν στον άλλο, ακόμη και δηλώσεις κάποιων για... δικαίωση (σ.σ. αναφέρεται σε δηλώσεις Ραβούση) υπήρξαν οι περίεργες αντιδράσεις των υπευθύνων".

Θεωρεί πως η ευθύνη της αποτυχίας βαρύνει... τον ίδιο, που επέλεξε τους Ραβούση, Γιδόπουλο και ξαναεπιτίθεται στον προπονητή γιατί "ποτέ δε φταίνε οι παίχτες όταν σ' έναν αγώνα προκύψουν 9-10 υστερήσαντες". Κάνει λόγο για συμπλήρωση της τεχνικής ηγεσίας και υπενθυμίζει "τι παθαίνουν τα μερμήγκια όταν βγάζουν... φτερά!".

Ακόμα και για αχαριστία κάνει λόγο. Φυσικά τα παραπάνω ανάγκασαν τον Π. Ραβούση στην απόφαση για ανακοίνωση σήμερα της παραίτησής του, την οποία θ' ακολουθήσει όλο το τεχνικό και ιατρικό τιμ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Μ. Τροχανάς έχει ήδη έτοιμη την εναλλακτική λύση με δίδυμο των Μπλαχίν - Γεωργιάδη. Οι αντιδράσεις παιχτών και φιλάθλων είναι τεράστιες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Το οικονομικό αδιέξοδο Τροχανά

Αντίθετα, οι λόγοι που οδήγησαν το μεγαλομέτοχο σ' αυτή τη στάση είναι προφανείς. Ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα. Από την οικονομική κατάσταση μιας εταιρίας (για όσους το ξεχνούν τέτοια είναι πλέον τα σωματεία) καθορίζονται οι στόχοι και το μέλλον. Αυτό είναι που σχεδόν πάντα επηρεάζει θετικά ή αρνητικά και τ' αγωνιστικά δεδομένα. Για τον λόγο αυτό η απώλεια της πρόκρισης συσχετίζεται άμεσα με το αύριο, για το οποίο αρκετοί προβληματίζονται έντονα. Στην Ενωση η πρόκριση στους "4" σήμαινε πρώτιστα έσοδα, τα οποία ισοδυναμούσαν με οξυγόνο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Μ. Τροχανάς, υπολόγιζε να αποκομίσει περίπου 600 εκατ. δρχ. Χρήματα που θα τον έβγαζαν απ' το αδιέξοδο στο οποίο ουκ ολίγοι"ορκίζονται" πως βρίσκεται. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που... "παροικούν την Ιερουσαλήμ" το ταμείον είναι μείον. Υπάρχουν ανάγκες που "τρέχουν". Πλην των οφειλών σε τρίτους, μισθοί, πριμ, δόσεις συμβολαίων αλλά και πέντε... καυτές λήξεις. Το καλοκαίρι τελειώνει η εργασιακή σχέση με τους Μανωλά, Κετσπάγια, Μπορμπόκη, Μπατίστα, Βλάχο... Τα έξοδα τεράστια, τα έσοδα όμως;

Οι ίδιες πληροφορίες τα θεωρούν από πενιχρά ως ανύπαρκτα. Υποστηρίζουν ότι ήδη έχουν προεισπραχτεί επιταγές του SUPERSPORT ως το 1999. Μιλούν για δανεισμούς από ιδιώτες, ακόμα και με αντάλλαγμα θέση στο ΔΣ της ΠΑΕ. Τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο, που μάνατζερ έχει αναλάβει την πώληση του Κωστή έναντι περίπου 700 εκατ. δρχ. Η ευρωπαϊκή τετράδα λοιπόν αποτελούσε(τουλάχιστον) τονωτική ένεση.

Τώρα, για ν' αποφευχθούν πισωγυρίσματα στα "πέτρινα χρόνια", δύο είναι οι λύσεις που φαίνονται στον ορίζοντα. Εξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ ή πώληση του πακέτου των μετοχών. Ηδη σενάρια για επιστροφές παλιών παραγόντων ή εμφάνιση νέων έχουν προκύψει αρκετό καιρό. Πάντως, όλη αυτή η αναταραχή δύσκολα θ' αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα, που παλεύει τους εντός συνόρων στόχους της.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ