Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία μεταβίβασης των προσημειωμένων ακινήτων της "υπό εκκαθάριση" Τράπεζας Κρήτης στην "καθαρή" Τράπεζα Κρήτης, με στόχο τη διευκόλυνση της πώλησής της σε ιδιώτες. Πρόκειται για προσημειώσεις περιουσιακών στοιχείων από πιστωτές του δημοσίου τομέα την εποχή που την τράπεζα έλεγχε ο Γ. Κοσκωτάς. Η ουσία της τροπολογίας είναι ότι η ακίνητη περιουσία της τράπεζας είναι καθαρή από απαιτήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Τη μείωση των προσωπικών και καταναλωτικών της δανείων κατά μια εκατοστιαία μονάδα ανακοίνωσε η CITIBANK. Το νέο επιτόκιο για προσωπικά δάνεια διαμορφώνεται σε 22% και για καταναλωτικά 20%, χωρίς να περιλαμβάνεται η εισφορά 1% του ν. 128. Τα υπόλοιπα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων της τράπεζας παραμένουν αμετάβλητα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Σφακιανάκης ΑΕΒΕ", με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑΑ κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση. Η εταιρία "Σφακιανάκης" η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην εμπορία επιβατικών αυτοκινήτων (πώληση προϊόντων της εταιρίας SUZUKI) θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, εκδίδοντας 2.125.000 νέες μετοχές, από τις οποίες οι 100.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση. Τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για την αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και κυρίως για κεφάλαιο κίνησης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας καλλυντικών και ειδών οικιακής κατανάλωσης "Σαράντης ΑΒΕΕ", ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης την αύξηση του κεφαλαίου της εταιρίας κατά 763 εκατ. δρχ. με έκδοση 1.526.250 νέων μετοχών σε τιμή διάθεσης 2.400 δρχ. η μία. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά της εταιρίας SANITAS και για τη μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρίας. Μετά τις αναπροσαρμογές, το μετοχικό κεφάλαιο της "Σαράντης" θα ανέλθει από 3,3 δισ. σε 4,1 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ