Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μέχρι τις 7 Απρίλη οι αιτήσεις των ξενοδοχείων

Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων Α' κατηγορίας, που βρίσκονται κοντά σε λουτροπόλεις και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο φετινό πρόγραμμα θεραπευτικού τουρισμού, που ετοιμάζει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το ΙΚΑ, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στον ΕΟΤ μέχρι τις 7 του Απρίλη. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, με βάση την οποία προσδιορίζονται επίσης οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στην αίτηση (FAX 325.3222) θα πρέπει να αναγράφεται η κατηγορία του καταλύματος, ο επιθυμητός χρόνος συμμετοχής στο πρόγραμμα και η δυναμικότητα της επιχείρησης αναλυτικά (δωμάτια απλά ή με λουτρό). Θα πρέπει επίσης να επισυναφθεί απαραίτητα φωτοτυπία του ειδικού σήματος λειτουργίας, άδεια λειτουργίας κυλικείου ή και εστιατορίου, εφόσον παρέχεται ημιδιατροφή, και υπεύθυνη δήλωση του ν.105 ότι στους δικαιούχους του προγράμματος (συνταξιούχοι ΙΚΑ) θα διατίθενται δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερήσια επιδότηση κατ' άτομο για παροχή διανυκτέρευσης και πρωινού καθορίζεται για τα ξενοδοχεία σε 3.000 δρχ. και για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων σε 2.700 δρχ. Στην περίπτωση που στο τουριστικό κατάλυμα λειτουργεί εστιατόριο θα παρέχεται υποχρεωτικά ημιδιατροφή με κόστος 2.100 δρχ. κατ' άτομο, το οποίο θα βαρύνει εξ ολοκλήρου το δικαιούχο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ