Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΕΠ
Παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο

Παρανομίες σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνει στην ετήσια έκθεσή του το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και μάλιστα αναφέρεται σε συγκεκριμένους οργανισμούς που τις πραγματοποίησαν. Σύμφωνα με την έκθεση, παρατυπίες στην επιλογή προσωπικού σημειώθηκαν σε 12 φορείς του δημοσίου, ανάμεσά τους στη ΔΕΗ, στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", στην επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας κ.ά.

Μάλιστα το ΑΣΕΠ καταγγέλλει ότι υπάρχουν στελέχη υπηρεσιών που έχουν "την ψευδαίσθηση ότι μπορούν αβλαβώς, δηλαδή ατιμωρητί να περιφρονούν την εφαρμογή των νόμων". Αναφέρει δε, ότι ήδη οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν στάλθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς και στους κατά τόπο αρμόδιους εισαγγελείς Πρωτοδικών για την άσκηση διώξεων. Το ΑΣΕΠ προτείνει μία σειρά τροποποιήσεις στο νόμο για τις προσλήψεις, ενώ εντύπωση προκαλεί η εμμονή του στην κατάργηση της επετηρίδας διορισμού των εκπαιδευτικών (που αποτελεί το πλέον αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων) και την αντικατάστασή της με εξετάσεις.

Οι παρατυπίες που διαπίστωσε το ΑΣΕΠ, καθώς και οι καταγγελίες που έχουν γίνει και από άλλες πλευρές, οδήγησε τον υφυπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην αποστολή σχετικής εγκυκλίου προς το ΑΣΕΠ προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα. Με αφορμή καταγγελίες για αυθαίρετους διορισμούς στην ΕΑΒ, η εγκύκλιος καλεί το ΑΣΕΠ να προγραμματίσει δειγματοληπτικό έλεγχο στις ΔΕΚΟ ως προς την τήρηση των διαδικασιών προσλήψεων προσωπικού, ξεκινώντας από την ΕΤΒΑ, την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ