Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Κοντά στο όνειρο

Η Βουλιαγμένη απέσπασε ισοπαλία στη Ρώμη και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων

Κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βρίσκεται η Βουλιαγμένη μετά την πολύτιμη ισοπαλία με 9 - 9 που απέσπασε στην "αιώνια πόλη" από τη Ρόμα, στο πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ετσι το ερχόμενο Σάββατο η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης κατακτώντας το τρόπαιο.

Βέβαια, όπως τονίζει και ο Γιάννης Γιαννουρής, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα αφού οι Ιταλοί αποτελούν πάντα επικίνδυνο και ισχυρό αντίπαλο.

Πάντως, οι παίκτες της Βουλιαγμένης με τη συγκλονιστική εμφάνιση κόντραραν στα ίσια τους κατόχους του τροπαίου Ιταλούς και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους, που είχαν την υποστήριξη 1.500 οπαδών τους. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας θα μπορούσαν να έχουν φύγει νικητές από τη Ρώμη. Διαφορετική γνώμη όμως είχαν οι διαιτητές της συνάντησης. Ο ΝΟΒ κατάφερε να προηγηθεί με 9 - 7, 1.20 πριν το τέλος, αλλά η επιμονή των διαιτητών να επιτρέπουν το αντιαθλητικό παιχνίδι των Ιταλών, οι άδικες αποβολές του Μάζη και του Ψύχου έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες της Ρόμα να ισοφαρίσουν το σκορ. Τα επτάλεπτα του αγώνα: 3 - 2, 1 - 3, 1 - 2, 4 - 2. Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι: Λοράντος 2, Αφρουδάκης 2, Κουτσογιάννης 2, Μάζης 1, Ψύχος 1, Μαυρωτάς 1. Για τη Ρόμα τα γκολ σημείωσαν: Βιτοριόζο 2, Τεμελίνι 2, Τζιουστολίζι 1, Ζίμονιτς 1, Μπουφάρντι 1, Μπένεντεκ 1, Ραντάλ 1.

Εξάλλου, με ήττα έκλεισε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για τον όμιλο του Τσάμπιονς Καπ ο Ολυμπιακός, που για την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στη

Νάπολι από την Ποσίλιπο με 14 - 6. Για τους "ερυθρόλευκους" σκόραραν οι Βενετόπουλος 2, Κραβαρίτης 1, Πλατανίτης 1, Χατζής 1, Μαρουής 1.

  • Με νίκη της Γλυφάδας έληξε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, αφού ο ΑΝΟΓ νίκησε τον Εθνικό στο Πειραιά με 7 - 6. Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Χίος που επιβλήθηκε εκτός έδρας των Χανίων με 14 - 12. Τέλος η Χαλκίδα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Κέρκυρας με 20 - 8.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ