Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οργωσαν το γήπεδο!

Λένε πως ο αθλητισμός ενώνει, όλοι όμως οι κανόνες έχουν δυστυχώς εξαιρέσεις. Τα "ποδοσφαιρικά ήθη" εξαγριώνονται και ανάμεσα στους οπαδούς εμφιλοχωρούν φανατισμός αλλά και ρατσιστικές αντιλήψεις με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Στο χωριό Γιάννουλη της Λάρισας έγινε την περασμένη βδομάδα το τοπικό ντέρμπι Ολύμπου - Δήμητρας (1 - 0). Οι φίλαθλοι των "φιλοξενουμένων" δε δέχτηκαν το αποτέλεσμα καταγγέλλοντας μεροληπτική διαιτησία εις βάρος τους.

Δημιουργήθηκαν επεισόδια (5 τραυματίες) σε βάρος του διαιτητή και ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Στη συνέχεια οι οπαδοί της Δήμητρας βρήκαν έναν "πρωτότυπο" τρόπο να κορυφώσουν τις διαμαρτυρίες τους. Πήραν τρακτέρ και όργωσαν (!) το γήπεδο. Αντιδρώντας οι οπαδοί του Ολύμπου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι τσιγγάνοι, έκλεισαν τον δρόμο Γιάννουλη - Τυρνάβου καταγγέλλοντας ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος τους.

Δυστυχώς το "ντέρμπι" δεν έληξε με τα παραπάνω, αφού σε συνέλευση των κατοίκων, που προφανώς υποστηρίζουν τη Δήμητρα, αποφασίστηκε να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, θεωρώντας ότι υπεύθυνοι για όλα είναι οι τσιγγάνοι... Και όλα αυτά τρία... βήματα πριν το 2000. Κι όλα αυτά για ένα γκολ. Κι όλα αυτά όταν η αθλητική ηγεσία και η ΕΠΟ περί άλλων τυρβάζουν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ