Κυριακή 16 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραλλαγή του νεοφιλελευθερισμού

Η Κεντροαριστερά, έτσι όπως την περιέγραψαν προχτές οι Σημίτης, Ντ' Αλέμα, Κωνσταντόπουλος, όχι απλά δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, αλλά είναι μια μάχιμη δύναμη στο πλευρό των πολυεθνικών και, βέβαια, βρίσκεται απέναντι στις λαϊκές μάζες και τις ανάγκες τους. Είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να ανήκουν στην Αριστερά αυτοί που δηλώνουν ότι "ο μαρξισμός πέθανε". Δεν μπορεί να ανήκουν στην Αριστερά αυτοί που υποκλίνονται στη διεθνοποίηση των πολυεθνικών και τη χαρακτηρίζουν πρόοδο. Αυτοί που δηλώνουν ότι η Αριστερά δεν πρέπει να είναι εναντίον του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ. Αυτοί που δηλώνουν ότι "ο κίνδυνος για την Αριστερά είναι να αποτελέσει δύναμη αντίστασης"!

Η Κεντροαριστερά, η οποία επιχειρείται να εμφανιστεί ως ένα σύγχρονο ρεύμα σκέψης και δράσης, δεν είναι παρά μια παραλλαγή της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής. Φιλοδοξία της είναι να πετύχει εκεί, όπου αποτυγχάνει η κεντροδεξιά, με την οποία έχουν κοινούς στόχους, εμφανιζόμενη δήθεν ως "εναλλακτική λύση".

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα διαθέτουν την αναγκαία εμπειρία και ωριμότητα, ώστε να στείλουν τα αναπαλαιωμένα αυτά σχήματα, εκεί που ανήκουν: Στο καλάθι της ιστορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ