Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Επίσημη" εγκατάσταση τη Δευτέρα

Τοποθετήθηκαν πριν από ένα μήνα, αλλά η επίσημη εγκατάσταση θα γίνει τη Δευτέρα 17 Μάρτη. Ο λόγος για το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, που μετά από ένα μήνα θα εγκατασταθεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, υπό τας "ευχάς" του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρη Ρέππα. Επίσημα πρόεδρος της ΕΡΤ είναι και πάλι, από τις 7 Φλεβάρη, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, αφού η τοποθέτησή του επικυρώθηκε και τυπικά από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Λίγες μέρες αργότερα το ΕΣΡ γνωμοδότησε θετικά και για τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, που ορίζονται από την κυβέρνηση. Μέλη του ΔΣ είναι, από τις 18 Φλεβάρη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Ιωάννης Σιδηρόπουλος και οι Γιώργος Γραμματικάκης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Θωμάς, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μυρσίνη Ζορμπά, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Βασίλης Βουτσάκης, δικηγόρος, και Μιχάλης Μαρμαρινός, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Από την ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν εκλεγεί και είναι μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, ο Θανάσης Χατζαράς και ο Σήφης Κακαβούλης. Στο ΔΣ της ΕΡΤ συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Ως αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν από την κυβέρνηση οι Γιώργος Σταματελόπουλος και Γιάννης Παπαγιαννόπουλος.

Η καθυστέρηση της τοποθέτησης του νέου ΔΣ της ΕΡΤ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Τύπου, οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση ήθελε να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΡΤ και που κυρίως εστιάζονται στον τρόπο που θα γίνει η πολυσυζητημένη εθελούσια έξοδος. Διότι, όπως είναι γνωστό, ειλημμένη είναι η απόφαση της υλοποίησης του "σχεδίου" κυβέρνησης και προέδρου της ΕΡΤ, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα "μέτρα" της διαφοροποίησης των δύο καναλιών σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό και στα μέτρα "παγώματος" του μισθού των εργαζομένων και της μείωσης κατά 50% των εξωτερικών συνεργατών.

Την ΕΡΤ είχε και ως επίκεντρο συζήτησης και η χτεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρη Ρέππα. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ. Ο υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει την πρότασή της για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και πως οι θέσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ θα πρέπει να συζητηθούν με το ΔΣ της ΕΡΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν ανάκληση των απολύσεων(2009-02-20 00:00:00.0)
Προβλήματα συμβασιούχων ΕΡΤ(1997-12-02 00:00:00.0)
"Ανοίγει" το 15ο Συνέδριο(1997-11-18 00:00:00.0)
Συμφωνίες με ερωτηματικά(1997-10-16 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΡΤ(1997-06-04 00:00:00.0)
Κοινή δράση για την ΕΡΤ(1997-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ